İHTİYAÇ SAHİBİ MUDANYA - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

İHTİYAÇ SAHİBİ MUDANYA

06 Aralık 2018, 17:58





İhtiyaç sahibi Mudanya diye başlık attım, ne alaka diyebilirsiniz haklısınız da, bu terim genellikle ihtiyaç sahibi insanlar için kullanılsa da, Mudanya’da insanların yaşadığını çoğul olarak anlatmak için bu başlığı attım.

 İhtiyaç sahibi Mudanya’nı  ihtiyacı nelerdir? Trafik, ulaşım demeyeceğim, zira bunları Mudanya’da yaşayan herkes iliklerine kadar yaşıyor. Mudanya bir deniz kasabası, buna kimsenin şüphesi yok. İsterseniz buradan yürüyelim.

Hangimiz Mudanya’nın denizinden istediğimiz gibi istifade ediyoruz. Ücretsiz her yönüyle hizmet veren Mudanya Belediyesi Halk Plajı tabelasını göreniniz var mı? Denize girilebilecek en güzel yerler ücretli plajlar, yanlış anlaşılmasın ücretli plajlar olmasın demiyorum. Fakat buralara harcayacak cebinde parası olmayan Mudanyalıların aynı şartlarda denize girme ve güneşlenme hakkı olmalı diye düşünüyorum.

Hangimiz gönlümüzce istediğimiz yerden balık alıp yiyebiliyoruz. Bu gün satılan balıkların fiyatları açısından birçok aile balık yemekte güçlük çekiyor. Çünkü Mudanya’da sayısı üçü geçmeyen, seyyarlarla birlikte taş çatlasın 5 yada 6 balık satışı yapılan yerler var. Bunlarda balıklarını Bursa veya Gemlikten alarak maliyetlerini yükseltip satışa sundukları için, maalesef balığın en bol olduğu zamanlarda bile Mudanyalı pahalı balık yemek zorunda kalıyor.

Yıllardır Belediye Başkanı olarak görev yapanların göz ardı ettiği “balık hali“ bir türlü faaliyete geçirilemedi. Mudanya’da bu yüzden mahalle ararlında konuşlanan balıkçıların doğal olarak balık tezgâhlarından akan suları yüzünden her taraf balık kokuyor.

Oysa Mudanya’da gerçekleştirilecek bir balık hali ile balıkçıların bir araya toplanması sayesinde seyyar balıkçılara da bir fırsat verilmiş olacak, gerek küçük gerekse büyük teknelerin balıklarını getirerek hal içindeki esnafa servis etmesiyle maliyet daha azalacağından, balık fiyatlarında da kendiliğinden bir ucuzlama olacak ve taze balık yeme olanaklarına kavuşmuş olacağız.

Her sokağa kontrolsüz bir park yapmak, sosyal alanda önceki dönem belediyelerin mirasını tüketmek yerine, Bursalıların rağbet ettiği etkinliklerde bir takım sanatçılara çuvalla para dökmek yerine Mudanya’nın gerçek ihtiyaçlarını belirleyip gidermek en doğru olanıdır.

İhtiyaç sahibi Mudanya’nın ihtiyaçları bu kadarla bitmiyor tabi ki, diğer yazılarımda diğer ihtiyaçlardan bahsetmek üzere sağlıkla kalın. 

Bu haber 2192 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2052

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2224

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.