Antin ile Kuntin Kardeşler - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Antin ile Kuntin Kardeşler

23 Eylül 2018, 13:04





TRT de bir dizi vardı orada bir karakter kendini Antin Kutin kardeşlerim var diye tanıtırdı. Sosyal medyayı mecbur olduğum için takip ediyorum. Gazetecilik gereği. Yoksa saniye bile olsa kullanmam.

 Ne arasanız var yeteneksiz, seviyesiz, hain, basiretsiz, iki kelimeyi bir araya getirip kendi derdini anlatamayacak kadar cahil cühela, idealleri uğruna kendi vatanını, vatanın insanlarına hakaret edecek kadar zürriyetsiz. Birilerinin gözüne girmek, çıkar sağlamak için adeta canhıraş bir şekilde savunacağım diye rezil olanlar, Yapılan yanlışları savunacak kadar çıkarcı, doğru yapılanları yerecek kadar basiretsiz insanlar görüyorum

Sırf paylaşmak olsun diye paylaşılan yorumlar ve yazılar, karşısındakini küçük düşürmek adına yapılan seviyesizce yazışmalar. Sosyal medya değil intikam ve kaka atma platformu oldu sosyal medyanın sayfaları.

Son olarak gündemi meşgul eden, protestolar ve mahkemelerin ardından açılamaya hazırlanan Myrleia Antik kent üzerine yapıldığı gözlemlenen AVM. Yıllardan beri süre gelen bu yerde yapılan AVM’nin suçlusu aranıyor. Her türlü girişime rağmen güçlü olanın kazandığı bir durum meydana çıktı. Mudanya Belediyesinin çaresiz kaldığı, bir olayda hukuksal ve parasal güç öne çıktı. Antin Kuntin kent diye yaptığım yoruma bir arkadaşım gücenmiş. Gücenme kardeşim, gücenme sen burada dönen Antin Kuntin kardeşlerin mücadelesini bir bilsen böyle karşılamazdın sözlerimi. Bu sözlerim Antk Kent için değil üzerinde dönen Antin Kuntin işler içindi.

Burada kişileri suçlamak haddime değil. Adam çıkmış 7 Milyon Lira harcadım buraya yedirmem diyor, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve aveneleri yıllarca protesto gösteri ve vaatler, “çadır kurarız, açlık grevine gideriz” sözlerini düşünce Halkına mahcup olmama çabası söz konusu.

Bu konuda Mehmet Özdilek A.A. verdiği açıklamasında; Yargı sürecinde el değiştiren AVM'nin yeni sahibi şirket, otoparkla birlikte 9 bin 312 metrekarelik alana inşa edilen tesisi işletmeye açabilmek için 'imar barışı' başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi aldı. Mudanya Belediyesi ise şirketin AVM'yi işletmeye açma girişimine, söz konusu alanla ilgili acele kamulaştırma kararı alarak cevap verdi. İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şirketin AVM'yi işletmeye açma girişimini protesto etti. Bu gelişmeler yaşanırken, daha önce imar barışı başvurusu yaparak kayıt belgesi alan Özdilek Holding, bu başvurunun sonunda Yapı Kullanma Ruhsatı karşılığı olan izin belgesini buranın AVM olmaması için en fazla çaba gösteren Mudanya Belediyesi'nden aldı. Holding yetkilileri, AVM'nin açılışı için binada yapılaşmanın sonuna geldi bile.

İstemeye istemeye ruhsat vermek zorunda kalan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türk Yılmaz, “Yasa Gereği, Ruhsat Vermek Zorunda Kaldık” diye aynı ajansa açıklamada bulundu. Özdilek Holding'e yasa gereği ruhsat vermek zorunda kaldıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Hüseyin Özdilek, imar barışından yararlanarak işletme ruhsatını aldı. Biz de bu arada kamulaştırma kararı almıştık. Henüz bakanlıktan resmi olur gelmedi. Bu süreç devam edecek. Bizim, kamulaştırma kararımız devam edecek. İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek kararı bekleyeceğiz. Buranın; AVM olarak çalışmaması için başka alternatifler varsa, onları değerlendireceğiz. Kamuoyunun bu konuda duyarlı olması için eylemler yapacağız. Açlık grevini dahi düşünüyoruz. Bunları gerçekleştireceğiz" dedi.

Bildiğiniz üzere yeniden hatırlatmak gerekirse, bir önceki AVM açılışa dakikalar kala, içerisindeki mamullerden personeline kadar her şeyiyle açılaşa hazırken kapanmasını düşünürsek, bundan sonra ne olacağını kim bilebilir?

Ancak Antin Kuntin kardeşler!

Bu haber 2054 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2012

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2196

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2724

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5940

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:372

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:772

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:382

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.