YURDUMUN AĞUSTOS ZAFERLERİ - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

YURDUMUN AĞUSTOS ZAFERLERİ

27 Ağustos 2019, 22:07





Ağustos ayı, milli tarihimizde çok büyük yeri ve önemi bulunan bir aydır. Bu toprağı vatan edişimizin başlangıcı Ağustos olup, Anadolu'da birlik ve beraberliğimizi sağlayan zaferler de Ağustos' da kazanılmıştır.

 Zaman olmuş vatanımız işgal edilmiş fakat Kurtuluş Savaşımız da yine bir Ağustos ayında gerçekleşmiştir. Ağustos ayı zaferlerimizle doludur, bunlardan bazıları: 26 Ağustos 1071 Cuma günü Alparslan'ın, 50 bin kişilik ordusu ile 200 bin kişilik Bizans ordusunu yenerek Anadolu’ nun bize vatan olmasını sağladı. 11 Ağustos 1473 tarihinde Fatih'in Otlukbeli'ndeki zaferiyle de Anadolu'daki birliğimizin temelleri atıldı.23 Ağustos 1514 te Yavuz Sultan Selim Çaldıran'da Şah İsmail'e karşı kazandığı zafer ile İran’ın Anadolu'ya yayılmasını engelledi. Üstelik bu zafer 12 saat gibi kısa bir zamanda elde edilip birlik ve beraberlik tamamlandı.

24 Ağustos 1516'da Yavuz Sultan Selim, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile tüm Ortadoğu'yu kendisine bağladı. Hilafetin Osmanlı'ya geçmesinin kapılarını aralamak amacıyla Mısır Memlûkluları ile savaştı. Mercidabık'ta gerçekleşen bu savaştan da Yavuz Sultan Selim zaferle çıktı. 29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi Türk'ün Avrupa'ya yerleşmesidir. Kanuni, olağan üstü yönettiği iki saatlik savaşla Macar,Alman, Çek, İspanyol, İtalyan ve Leh'lerden oluşan 150 bin kişilik bir orduyu yenerek, başta Budapeşte ve tüm Macaristan’a yerleşti. Aradan asırlar geçtikten sonra 1914 yılında başlayan, dört yıl süren 1. Dünya Savaşı sonunda Osmanlı Devleti güçsüz düştü ve aziz vatanımız işgal edildi. Tarih boyunca daima hür ve bağımsız olarak yaşamış olan milletimiz, bu esareti asla kabul etmedi. Bu vatanın insanları hep birlikte seferber olarak Millî Mücadeleye başladı. Dört cephede yedi düvele karşı özgürlük ve kurtuluş veren milletimiz, 22 Ağustos 1922'de Afyon'u, 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz' u başlattı. 30 Ağustos 1922'de de Kurtuluşumuzu zaferle noktaladı.

Bu sebeple bu günü Zafer Bayramı olarak kutlamak güzelliğini yaşamaktayız. Anadolu'yu vatan haline getiren ve düşman istilasından kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, şehit ve gazilerimizin ruhu şad olsun. Üzerinde doğup büyüdüğümüz, havasını teneffüs edip, sularını içtiğimiz  bayrağımızın özgürce dalgalandığı, inanç ve imanımızın gereklerini yaşayabildiğimiz, minarelerden ezanlar okunup ve camilerinde beş vakit namazın kılındığı, acılarımızı, sevinçlerimizi, hatıralarımızı, sevgilerimizi ve mutluluklarımızı yaşadığımız, bu toprağının altında ana-baba, dede, ecdat ve yakınlarımızın bulunduğu, sayısız şehit ve gazilerimizi bağrında barındırdığı, üzerinde hür yaşadığımız.

Kısaca; dinimizi, kültürümüzü, töremizi, tarihimizi, canımızı, namusumuzu, neslimizi ancak vatan topraklarında koruyabildiğimiz için bu vatana sahip çıkalım, vatan sevgisini başta kendimize sonra gelecek nesillere taşıyalım. Başka TÜRKİYE başka vatan yok.Ne mutlu  vatanımızı can’ ı gönülden severek,vatanımızın başarısı için çalışanlara, ne mutlu 30 Ağustosun değerini bilenlere “Bayramımız kutlu olsun…

Bu haber 1536 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:1820

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2074

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2526

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5636

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:216

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:312

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:700

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:300

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.