İKİ BAŞLI MUDANYA - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

İKİ BAŞLI MUDANYA

15 Ağustos 2019, 17:47





İki başlı yeşil ördek gibi Mudanya’da iki başlı, yeşil ördek değil ama iki belediyeli Mudanya. Ah Mudanya’m vah Mudanya’mın çilekeş insanları. Ne zaman bir dilekçe yazıp, oturduğu veya yaşadığı yerde oluşan bir anormalliğin, sorunun çözülmesini istese sorunun çözümü ya Mudanya Belediyesi  ya da Bursa Büyükşehir Belediyesi adres gösteriliyor.

Burası Büyükşehir Belediyesi’nin bölgesi bizi bağlamaz, orası Mudanya Belediyesine ait biz bir şey yapamayız cevabını alan vatandaş ne halt yiyeceğini şaşırıyor. Eğer yolunuz bozuksa iyice öğrenin, suyunuz ya da yaşamınızı etkileyecek bir sıkıntınız mı var, öncelikle o bölgenin hangi belediyeye ait olduğunu öğrenin.

Burası Mudanya her karış toprağı, her yolu, her caddesi her eviyle. Üstelik Mudanya’da oturan her hane Emlak vergisini, Çevre Temizlik vergisini Mudanya Belediyesine veriyor. Sahil Bulvarındaki düzensizliğe Mudanya Belediye Zabıtaları Müdahale edince suç mu teşkil ediyor?  Mudanya’nın ana arterlerindeki yollarda bir çukur, bir bozukluk Mudanya Belediyesi tarafından müdahale edilip onarılırsa, Mudanyalı vatandaşın işi görülürse,, Mudanya Belediyesi suç mu işlemiş oluyor. Asfalta yapılacak bir yama,  patlayan bir su borusuna müdahale, açılan çukuru kapama, Mudanyalının rahat bir nefes almasını sağlar. Neden Bursa Büyükşehir Belediyesinden gelmelerini bekleyesin, imkânların el verdiğince müdahale etmek sana yakışmaz mı?

İki başlı Mudanya, orası benim burası senin, oraya ben karışmam buraya sen karışma diye diye bir adım ileri gidemedik. Mudanya’nın turistik kent olması için Arkeopark hayali kurmak yerine Mudanya’yı yaşanır ve huzurlu bir hale getirmeye çalışılmalı. Ekilen tohumların filiz vermesini bekliyor Mudanyalı, şu tohumların altını bir sulayın da çabuk filizlensinler.

Mudanya’ya gelenler burada Arkeopark var mı diye sormuyorlar, Tuvalet soruyorlar, kaldırım soruyorlar, kazıklanmadan çay içip karın doyuracak yer arıyorlar. Gezi alanlarında masa ve sandalyeler arsında değil, rahat ve serbest olarak dolaşmak istiyorlar. Arabalarını gönül rahatlığıyla park edecek yer, başı dara düştüğünde yanlarında şikâyetlerini söyleyebilecek zabıta istiyorlar.

Mudanya’ya ya hizmet adı altında egoların tatmin edilmesi yerine, hizmet bekliyorlar. Mudanyalı kapalı alanda sağlıklı ve düzenli Pazar yerine sokak aralarına serpiştirilmiş, kaos ortamında bir Pazar istemiyor. 14. Yüzyıldan kalma pazarlar insanları cezbetmiyor, adam gibi Pazar yerleri istiyor. Yazın kavurucu sıcağında, kışın rüzgâr, yağmur ve fırtınasında Pazar alışverişi yapmak istemiyor. Ya siz Mudanyalıyı anlamıyorsunuz, ya da anlamak istemiyorsunuz.

Fakat sizde haklısınız Mudanya’nın %53 ü size oy vererek oraya getirdi, size inanmasa getirirmiydi!

Ya da ben yanılıyorum, bütün bu işler Bursa Büyükşehir Belediyesinin işi!

Bu haber 1668 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2030

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2202

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2754

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5990

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:378

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:778

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:390

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.