Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

100. YILINDA CUMHURİYETİ COŞKUYLA KUTLADIKTarih 29 Ekim 2023, 14:44 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

100. YILINDA CUMHURİYETİ COŞKUYLA KUTLADIK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümü,Mudanya'da düzenlenen Cumhuriyet kutlamaları, Mudanya spor salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü, Mudanya Kaymakamlığı'nın hazırladığı program kapsamında 28 ekim günü çelenk koyma töreniyle başladı. 29 Ekim sabahı Kaymakam Ayhan Terzi'nin makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlama programı Mudanya Spor Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Kaymakam Terzi günün anlamını içeren konuşmasını yaptı. Terzi konuşmasında, "Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla, zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ve “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan edilen Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Büyük Önder Atatürk’ün eseri, büyük bir devrim ve milletimize eşsiz bir miras olan Cumhuriyetin ilanının 100. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Aradan geçen 100 yılın sonunda artık Cumhuriyetimiz ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam ediyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bulunduğu coğrafyada güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti kültürüyle, tarihiyle, coğrafyasıyla, medeniyetiyle büyük bir devlettir.

Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, bu sayede ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur.

Ülkemizde yaşayan herkes hürdür, temel hak ve özgürlükler Anayasa ve kanunlarla çerçevesi çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki ekonomik ve teknolojik atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış güçlü bir devlettir.

Sevgili Mudanyalı Hemşerilerim;

Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Darbeler, cuntalar, vesayet girişimleri tarihimize Cumhuriyetin kazanımlarına darbe vuran karanlık duraklar olarak geçmiştir. Ancak, tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu oyunlar hep boşa çıkarılmış, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize ve geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olmamış ve olamayacaktır.

Bu uzun ve zorlu süreçte karşılaştığımız sıkıntılar, milletimizi istiklal ve istikbal davasından döndürmek bir yana, tam tersine, milletimizin azmini daha da kuvvetlendirmiştir.

Ülkemiz, kimin ne dediğine ve ne yaptığına bakmadan kendi vizyonuna, kendi ajandasına göre hareket etmeye, yerli ve milli üretime, savunma sistemlerini geliştirmeye deam edecektir.

Sevgili Gençler ve Kıymetli Öğrenciler;

Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz", “Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emaneti korumak için bilgili, çalışkan ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi ve kültürümüzü iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığının ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz.  Ülkemiz, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini almaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele edip bu uğurda canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad, mekanları cennet olsun. Hayatta olan kıymetli şehit ailelerimize ve gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı kutlu olsun.

Tören Cumhuriyeti anlatan şiirler öğrenciler tarafından okundu. Halk oyunları gösterisi ve Cumhuriyet temalı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Tören Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde Protokolün katılımıyla salon dışında oluşturulan kortej İpar Caddesi boyunca ilerleyerek Atatürk anıtı önünde son buldu.

Etkinliğe, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi,  Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Okan Kurtaran, Emniyet Müdürü Atakan Ateşli, Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Yavuz,  U.Ü.Güzel San.Fak.Dekanı               Prof. Dr. Ali Sait Liman, SG Mudanya Karakol Komutanı           Elyesa Koyuncuoğlu, Gaziler, siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yelken kulübüne ait tekneler denizden geçit töreni yaparak törenlere katkıda bulundular.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN:








  |  Bu haber 548 defa okunmuştur.

Manşet  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME 2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyası devam eden Marmarabirlik’te ortaklara 22 Aralık tarihinde 4.dilim olarak 231...

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK”

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK” Hikmet İlhan Başkanlığındaki Mudanyaspor’a Mudanya Belediyesinden hiçbir katkı sağlayamayan ve her konuda kendileri...

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZİOĞLU Tirilye Mahallesinde 30 Kasım 2023 tarihinde yaşana...

ERDEN, "SAYIN TÜRKYILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİNİZ" ANCAK!

ERDEN, Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Gurup başkanı Bülent Erden, açılışı yapılan pazaryeri sonrası Mudan...

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ.

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ. BESOB Başkanı Fahrettin BİLGİT ile Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU aşırı yağışların ...

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR Mudanya Tirilye'de şiddetli yağış sonrası oluşan sel hayatı adeta felç ederken, Valilik, Büyükşehir, BUSKİ ve ...

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Mudanya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'ın Atatürk Anıtına Çelenk koy...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI .............................................

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME Ürün alımlarına 24 Ekim tarihinde başlayan Marmarabirlik, ortaklara ikinci dilim olarak 24 Kasım Cuma günü (yarın) ...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2060

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2230

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6030

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:312

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:392

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:798

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:400

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.