Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

MUDANYA BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİNİN İSTİLASINDATarih 03 Ekim 2023, 18:31 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

MUDANYA BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİNİN İSTİLASINDA

Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Mudanyalıların canına tak eden sokak köpekleriyle ilgili önlem ve tedbir almayan Mudanya Belediyesini sorumlu tutarak, Mudanya Belediye Başkanı konuyla ilgili kanun gereğini yapmayarak, verdiği sözleride tutmadığını içeren açıklamalarda bulundu.

Mudanya'da daha önce de birçok kez gündeme gelen sahipsiz sokak köpekleri, vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Sokak köpeklerinin gruplar halinde vatandaşların arasına girmesi ve her geçen gün artan köpek saldırıları tepkilere neden oluyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın, her konuda olduğu gibi sokak hayvanlarının bakımı konusunda da sınıfta kaldığını dile getiren AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast: 

"Başıboş Mudanya'nın bir de başıboş sokak köpekleri meselesi var." diyerek Mudanyalının en çok şikayet ettiği konulardan biri olan başıboş sokak köpeklerine dikkat çekti.

Mudanya'daki Bu Başıboşluk Tüm Canlar İçin Tehdit Oluşturuyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast:

"Mudanya'daki bu başıboşluk tüm canlar için bir tehdit oluşturuyor. Vatandaşlarımızın ve can dostlarımızın daha güvenli bir ortamda yaşaması için yerel belediye tarafından hiçbir şey yapılmıyor. Maalesef Mudanya sokakları barınak eksikliğinden dolayı hiç güvenli değil. Çocuklarımız sokaklarda rahatça oynayamıyor. Okullar açıldı ve anne-babalar çok endişeli. İlçemizde her geçen sayısı artan başıboş sokak köpekleri gerekli tedbirler alınmadığı, bakımları ve takipleri yapılmadığı için hastalık taşıyor ve bulaştırıyor. Hastalık konusu maalesef bununla da kalmıyor. Belediye sokak hayvanlarına mama desteği vermediği için hayvansever vatandaşlarımız evlerindeki yemeklerden sokaklara koyuyor. Böyle olunca o yemek artıklarından da hastalık yayılma riski artıyor.

Mudanya’ya Hizmet, Göstermelik Ödülü Alıncaya Kadar.

Mudanya Belediyesi’nin 2018 yılında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Sağlıklı Çevre kategorisinde En İyi Uygulama Ödülü aldığı Sokak Hayvanları Besleme Odağı projesini hatırlatan Orhan Samast:

“Maalesef Mudanya’ya hizmet, göstermelik ödülleri alıncaya kadar. Ödülü aldıktan sonra belli ki bir daha oraya uğramamışlar. Oradaki onlarca köpek aç ve susuz bir halde yaşamaya çalışıyorlar. Ne mama bırakan var ne de bakımlarını ve takiplerini yapan var. Mudanya ödüllü belediyecilik ile tanıştı diyen Hayri TÜRKYILMAZ’ın ödüllü belediyecilik anlayışını da bu projeyle öğrenmiş olduk.” dedi.

Son 2 Ayda 87 Kişi Saldırı Nedeniyle Hastaneye Başvurdu.

Sokak köpekleri saldırıları nedeniyle hastaneye başvuranların sayısını da veren Orhan Samast:

“Vatandaşlarımızın tedirginliği her geçen gün artıyor. Çünkü her geçen gün saldırıya uğrayanların da sayısı artıyor. Son 2 ayda 47, Ocak ayından bu yana toplam 263 kişi yaralanma nedeniyle hastaneye başvurdu. Allah korusun, bu 263 kişinin içerisinde yarın bizim evlatlarımız da olabilir. O yüzden ben tüm Mudanyalı hemşehrilerimin bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum. “

Mudanya Belediyesi’nin Verdiği Sözleri Tutmama Konusundaki Başarısı Dillere Destan.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri TÜRKYILMAZ’ın 2014 yılında sözünü verdiği Sokak Hayvanları Köyü projesini hatırlatan Orhan Samast:

“Mudanya Belediyesi’nin verdiği sözleri tutmama konusundaki başarısı dillere destan. Söz verip yerine getirmediği sayısız projelerden biri ve hatta en önemlisi olan Sokak Hayvanları Köyü projesine bir bakalım. Hani 2014 yılından bu yana defalarca başlıyoruz diyerek incelemelerde bulunduğu, temelinin 2020’de atılacağını söylediği ama bir türlü başlayamadığı o proje. İçerisinde kısırlaştırma ünitesi, yavrulu anne bölümleri, kedi ünitesi, hasta hayvan bakım ünitesi, ameliyathane, sosyal alan, kafeterya ve idari bina bulunacak olan bu projeyi de seçim kitapçığıyla birlikte kitaplığına kaldırdı belli ki…” şeklinde konuştu.

 

Dinimizde de tüm hayvanların uygun ortamlarda yaşama ve barınma haklarının gözetildiğini belirten Orhan SAMAST, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 25 Kasım 2022 tarihli ve "Merhamet Toplumu" konulu şu cuma hutbesini hatırlattı:

“Kıymetli Müslümanlar!

Her canlıya yapılan iyilikte bir sevap vardır.” buyuran Resûlüllah (s.a.s)’in şefkat ve merhametinden bütün canlılar gibi hayvanlar da nasibini almıştır. Rahmet elçisinin insanlığa takdim ettiği ilkeler üzerinde yükselen İslam medeniyetinde hayvanlara şefkat ve merhamet gösterilir. Onların uygun ortamlarda yaşama ve barınma hakları gözetilir. Ancak hayvanların hakkı korunurken, mükerrem bir varlık olan insanın zarar görmesine de izin verilmemelidir. İnsan hayatını tehdit eden hayvanlar cadde ve sokaklarda başıboş bırakılmamalıdır. Hastalık riski taşıyan veya saldırgan hayvanlardan başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımızı korumak, bunun için gerekli tedbirleri almak hepimizin sorumluluğudur."

Ne Verdiği Sözleri Tutuyor Ne De Kanun Dinliyor.

“Her fırsatta haktan, hukuktan, kanundan bahseden belediye başkanının belli ki Hayvanları Koruma Kanunu’ndan haberi yok.” diyerek 9 Temmuz 2021 tarihinde kabul edilen ve 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü Resmî Gazete’de yayımlanan Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 16. maddesini hatırlatan Orhan Samast:

“Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yetmiş beş bini aşan belediyeler 31/12/2022, diğer belediyeler ise 31/12/2024 tarihine kadar ek 1 inci maddenin birinci fıkrasında belirtilen hayvan bakımevlerini kurmakla yükümlüdür.

Belediyeler bu madde yürürlüğe girdikten sonra üç yıl süreyle birinci fıkra gereğince hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayırır. Bu oran büyükşehir belediyelerinde binde üç olarak uygulanır. Bu fıkra uyarınca ayrılan ödenekler başka bir amaç için kullanılamaz.”

“Yukarıdaki maddede de görüldüğü gibi, Mudanya Belediyesi, bir an önce köpek nakliyeciliğini bırakıp hem kanunen hem de vicdanen görevini yapmalıdır. Zirâ bu yönetim şekli en az köpek saldırıları kadar tehlikeli olmaya başladı.” şeklinde konuştu.






  |  Bu haber 732 defa okunmuştur.

Manşet  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME 2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyası devam eden Marmarabirlik’te ortaklara 22 Aralık tarihinde 4.dilim olarak 231...

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK”

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK” Hikmet İlhan Başkanlığındaki Mudanyaspor’a Mudanya Belediyesinden hiçbir katkı sağlayamayan ve her konuda kendileri...

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZİOĞLU Tirilye Mahallesinde 30 Kasım 2023 tarihinde yaşana...

ERDEN, "SAYIN TÜRKYILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİNİZ" ANCAK!

ERDEN, Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Gurup başkanı Bülent Erden, açılışı yapılan pazaryeri sonrası Mudan...

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ.

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ. BESOB Başkanı Fahrettin BİLGİT ile Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU aşırı yağışların ...

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR Mudanya Tirilye'de şiddetli yağış sonrası oluşan sel hayatı adeta felç ederken, Valilik, Büyükşehir, BUSKİ ve ...

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Mudanya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'ın Atatürk Anıtına Çelenk koy...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI .............................................

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME Ürün alımlarına 24 Ekim tarihinde başlayan Marmarabirlik, ortaklara ikinci dilim olarak 24 Kasım Cuma günü (yarın) ...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2060

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2226

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6030

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:312

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:388

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:794

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:400

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.