Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Bülent ErdenTarih 13 Ağustos 2023, 11:20 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

Bülent Erden

Mudanya Belediyesi Meclisi  MHP Gurup Sözcüsü Bülent Erden,  Mudanya'da  sorunlu binaların biran önce, Mudanya Belediyesinin yaptıracağı teknik inceleme ve gereken tüm uygulamaların sonucunda alınacak olan "burası güvenlidir" raporunu kamuoyu ile derhal paylaşılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Yıldıztepe'nin İşletmeciliği Belediyen Şirketi Mudaş'a Verilsin.

Bülent Erden Yaptığı yazılı açıklamasında, "Mudanya Belediye Başkanı, 06 Eylül 2019 tarihinde Mudanya Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi 1. Etap Projesi için ihale gerçekleştirdiğinde "Mudanya'nın gurur projesi Türkiye'nin yıldızı olacak" demiştiniz. Maalesef sonuçta küçük sanayi sitesini andıran , denize yan bakan bir proje ortaya koydunuz. 1. etapta dükkanların pek çoğu aradan geçen uzun zamana çıkılan kiralama ihalelerine  rağmen ilgi görmedi. Sadece çok küçük bir kısmı pek çok şartı yumuşatarak kiraya verebildiniz.

Proje inşaatı kapsamında Tirilye asfaltının deplase edilmesi [Güzergahın geriye alınarak konum değiştirilmesi], deplase edilen asfalt kara yolu nedeniyle istinat duvarı ve asfaltlama çalışmaları da gerçekleştirdiniz. Pek çok kez siyasetten uzak, gerek belediye meclis toplantılarında, gerekse yaptığım açıklamalarda doğru yere yanlış ve çok maliyetli bir proje gerçekleştirdiğiniz konusunda sizi ve meclis üyesi mevkidaşlarımı içinde bulunduğunuz gafletten uyandırmaya çalıştım, çabaladım.

Günün geçerli dolar kuru ile halkın parası olan 4,5 milyon dolara yakın bir harcama gerçekleştirilerek yapılan 1. Etap proje Mudanya Belediyemizin adeta elinde patladı. Bu bütün uyarılarıma rağmen Mudanya'mız için çok üzücü bir sonuç.

Yapacağınızı açıkladığınız muhteşem bin kişilik amfi tiyatrosu, geniş araç park yeri olan 1. etabın hemen yanındaki 2. etap projeden ise henüz bir haber yok. 2. Etap hani başlanıyordu Sayın Başkan?

Bu süreçte yapılan devasa harcamalar sonucunda yapımını tamamladığınız Yıldıztepe 1. Etap Proje inşaatında zemin çökmelerinin yaşandığı görüntüler sonrasında bu bölgenin bağımsız bir heyete incelettirilmesi, güvenli olup olmadığı hakkında kamuoyunun aydınlatılması gerektiği çağrılarımıza maalesef bugüne kadar bir yanıt alamadık.

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nin güvenli olup olmadığını bilmek Mudanyalıların ve buraya aileleriyle birlikte gelen vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır".

Sayın Başkan

Yıldıztepe'de kararlarınız ve uygulamalarınız neticesinde randımanlı bir sonuç alamadınız

Şimdi İstinat Duvarı Üzerindeki Tepe Kısım Kayıyor.

Şimdi de Denizkent Sitesinde yer kayması olduğu ve bunu durdurmak için Mudanya Belediyemizin harekete geçerek teknik ekiplerle inceleme başlattığını yine belediyemizden öğrendik. Proje kapsamında yapılan genişletmeler, istinat duvarı yapımı Denizkent Sitesinde yaşanan yer kaymasında etkili oldu mu Sayın Başkan?

Yoksa özel mülk olan bir site için belediyemizin kamu kaynaklarını neden seferber ettiğini nasıl yorumlamalıyız?

Hazır Denizkent Sitesi için bölgeye Mudanya Belediyemizin anlaştığı bir teknik heyet gelmişken, Bursa Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yer kaymasına çözüm üretmek için çalışmalar başlatmışken, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi için lütfen harekete geçiniz. Vakit kaybetmeden çok kapsamlı bir bilim ve teknik heyetle burasının güvenli olup olmadığını tespit ettirerek kamuoyuna açıklayınız. Mudanya Belediyemizin yaptıracağı teknik inceleme ve gereken tüm uygulamaların sonucunda alınacak olan "burası güvenlidir" raporu kamuoyu ile derhal paylaşılmalıdır düşüncesindeyim.

Sonrasında Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'ni boş tutarak çürütmek yerine belediyemize ait olan MUDAŞ şirketi bünyesinde tüm Mudanyalıların en ekonomik şekilde istifade edebileceği çayını, tostunu, yemeğini yiyebileceği bir halk işletmesi haline getirmeniz Mudanyalıları ziyadesiyle mutlu edecektir.

Halkımızın Böyle Bir Hizmete İhtiyacı Var Sayın Başkan.

Sosyal Belediyecilik anlayışıda zaten bunu gerektirmez mi? Boş duran tesisin aydınlatma, güvenlik, bahçe bakımı gibi giderleri bitmiyor. Hiç değilse Mudanyalı hemşerilerimiz bütçelerini zorlamadan, ne ödeyeceğini bilerek kaliteli ve ekonomik hizmet alarak buradan yararlansın.

Sayın Başkan

Vakit geç olmadan artık halk için sosyal belediyecilik anlayışıyla harekete geçmenizi temenni ediyor, tüm Mudanyalılara saygılarımı sunuyorum.



  |  Bu haber 860 defa okunmuştur.

Manşet  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME 2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyası devam eden Marmarabirlik’te ortaklara 22 Aralık tarihinde 4.dilim olarak 231...

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK”

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK” Hikmet İlhan Başkanlığındaki Mudanyaspor’a Mudanya Belediyesinden hiçbir katkı sağlayamayan ve her konuda kendileri...

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZİOĞLU Tirilye Mahallesinde 30 Kasım 2023 tarihinde yaşana...

ERDEN, "SAYIN TÜRKYILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİNİZ" ANCAK!

ERDEN, Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Gurup başkanı Bülent Erden, açılışı yapılan pazaryeri sonrası Mudan...

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ.

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ. BESOB Başkanı Fahrettin BİLGİT ile Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU aşırı yağışların ...

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR Mudanya Tirilye'de şiddetli yağış sonrası oluşan sel hayatı adeta felç ederken, Valilik, Büyükşehir, BUSKİ ve ...

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Mudanya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'ın Atatürk Anıtına Çelenk koy...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI .............................................

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME Ürün alımlarına 24 Ekim tarihinde başlayan Marmarabirlik, ortaklara ikinci dilim olarak 24 Kasım Cuma günü (yarın) ...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2060

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2226

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6030

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:312

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:390

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:796

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:400

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.