Özlediğim Mudanya - - Mudanya Habercisi
Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Özlediğim Mudanya

19 Şubat 2016, 16:40





Yıllar önce geride bıraktığımız sadece gençliğimiz değil, hatıralarımızı, özlemlerimizi şekillendiren birçok şeyi de yıllar öncesinde bıraktık. Yıllanmış Çınar misali hala aramızda yaşayan Mudanyalılara bir dokunsanız bin ah işitirsiniz. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağar derler, ama şu anda o nurlara çok ihtiyacımız var.

Huzurun ve komşuluğun yaşandığı Mudanya’da, tanısın tanımasın herkes birbirine selam verir, hatır sorardı. Sevgiyle saygının birlikte yaşandığı Mudanya’da barış ve kardeşlikten söz edilmezdi, yaşanırdı. Kerpiç duvarlı evlerde insanlar çok refah içinde olmasalar bile mutlu ve sağlıklıydılar. Yeni bir güne sağlıkla başlayanlar, postacının yolunu gözlerdi uzaklardan bir haber var mı diye. Şimdi Dünyada olanlar saliseler içinde gözümüzün önünde, ama bir mektubun içinde yazılanlar kadar sıcak değil cep telefonunun elektronik seslerinde.

Bu gün elimizi her uzattığımızda kavuşuyoruz hayallerimizi süsleyenlere, oysa o hayallere kavuşmak için harcanan emeğin ve zor koşullar altında elde edilen mutluluğu yaşamak gibisi var mı? Neler sığmadı ki memleketin içine? Hayallerden taşan, rüyaları süsleyen, konuşmalarımıza renk katan anılar diyarı Mudanya’mın. Kınalı ellerinde kovalarına mahalle çeşmesinden su dolduran cıvıl cıvıl elbiseleriyle, şalvarlarıyla narin genç kızlarımız, güğümleriyle analarımızın çeşme başı sohbetleri, zeytin zamanı zeytinlik içlerinden duyulan helvacıların seslenişleri hiç unutulabilir mi? Asla… Adeta duyguların kuruduğu batı ülkelerinde modern bir şehrin yaşam tarzına dönüştüğü bu zamanlarda, Akşamüzeri iş sonrası babalarını karşılayan çocuklar. Komşusunun sevincine ve acısına ortak olan insanlarımız.

  Birbirlerine “gûnaydın” demeyi selam vermeyi külfet sayan insanlar arasında yaşarken Mudanya’mın öten horozlarını dahi özlemenin bir meziyet olduğunu düşünmemek bu günden o günleri özlememek mümkün değil. Benim güzel insanlarımın yaşadığı güzel memleketim, yıllar önceki halinle seni çok özledim.

Çocukluğumuzu bıraktığımız zamanlardan sevgiyi şekillendirdiğimiz zamanlara duygular taşıyarak. Bayram yerlerinde At arabalarıyla yaptığımız gezintileriyle, İncirdibindeki yakılan kamp ateşlerindeki eğlenceyi, Uzunyalı’ya yapılan içten takma motorlu tenteli sandal sefalarını, zeytin toplarken karakışın beyaz örtülerinde moraran parmaklarımızı, kısa dalga frekansından yayın yapan meteoroloji radyosunun güzel türkülerini, baharın gelmesiyle erik ve çağla taşladığımız komşu bahçelerini özledim.

Yürek yaralarını sardığımız zamanlarda coşarak, gençliğimizin sevda köşelerinde türküler yazdık türküler söyledik, Gelincik tarlalarını gönlümüze taşıdık türkülerimizle. Hasretle büyüttük sevdalarımızı türkülerden köprüler kurarak, yüreklerimize nakşedilen aşklarımızla yaşadığımız Zeytinin yeşilinden denizin mavisine taşıyarak. Sokakları, durakları, denizleri türküleştirdik. İş yerlerinde mırıldandık sevgileri, gurbet yaptık türküleri, türkü yaptık köprüleri. Getirin şırıltısını sokak çeşmelerimi, yıldızsız gökyüzlerinde bıraktığım güzel anıları.

 Zapt edilmiş sahili, iskeleleriyle, Talan edilmiş yeşili, zeytinlikleriyle, üç kuruş fazla kazanmak uğruna kapatılmış kaldırımlarıyla, nasıl çıkar sağlarım diye köreltilmiş sevgi ve saygı duygularıyla özlem yazıyorum Mudanya’ma. Elleri kınalı, yüzü duvaklı Mudanya Güzeli Zeytin Gözlü Yarim Mudanya’mı özlüyorum.

Bu haber 2600 defa okunmuştur.

HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2086

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2284

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2844

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6084

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:332

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:416

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:840

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:432

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.