Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

ERDEN, Tarih 04 Ekim 2023, 20:21 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

ERDEN, "SAYIN TÜRKYILMAZ,HİÇMİ VİCDANINIZ SIZLAMADI ?"

Mudanya Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Bülent Erden, "Sn. Erol Demirhisar’ın tahsis ettiği ve gönüllülerin bağışlarla ayakta tutmaya çalıştığı Hasköy yolu üzerinde bulunan Sevgi Hayvan Barınağına tahliye yazısı gönderen siz, soğuk bir Aralık ayında tahliye yazısı gönderdiğinizde o barınakta 600 köpek 400 kedi ve 40 keçi barınıyordu. Tahliye yazısını imzalarken hiç mi vicdanınız sızlamadı? diyerek vaat edilen hayvan köyü projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Sn. Hayri Türkyılmaz Mudanya sokaklarında rahatça yürüyebilseydiniz kış mevsiminde sokakta hayata tutunmaya çalışan sahipsiz evcil hayvanların dramını görürdünüz. Yine siz değil misiniz 122 dönüme bir hayvan köyü kuracağım deyip sonra çark eden? Konuyu çarpıtarak Mudanya Belediye mülkü üzerine vaat ettiğiniz hayvan köyünü yapmak yerine hazine arazisine barınak yapmaya çalışan?  2014’den bu yana seçim vaadinize rağmen 9 yıldır bir barınak yapamadınız Mudanya'mıza, yazıklar olsun.

Halkın malı olan Mudanya Belediye mülklerini çatır çatır satacağınıza o mülklerin üzerine kalıcı  eser bırakmaya niyetinizin olmadığını vicdan sahibi tüm Mudanyalı anladı.

Soruları Genişletelim!

1- Mudanya Belediyesi, 2022 yılında kaç köpek, kaç kedi ve kaç farklı hayvan türünden olmak üzere toplamda kaç adet bakıma muhtaç hayvanın muayene, tedavi, bakım ve rehabilitasyonlarını geçekleştirdi?

2-  2022 yılı içinde kaç minik can dostumuza kısırlaştırma işlemi yapıldı? Ayrıca kaç kuduz aşısı yapıldı? Kaç hayvana mikroçip takıldı? Sahiplendirme çalışması yapıldı mı? Yapıldı ise kaç can dostumuz sıcak bir yuvaya kavuşturuldu?

Sn. Başkan bu işler öyle göstermelik hayvansever pozlarıyla olmuyor?

3- 2022 yılı içinde soğuk havalardan korunması amacıyla sokak hayvanları için kaç yerde beslenme ve barınma noktaları oluşturuldu? Uygun bulunan kaç yere kedi barınma ünitesi yerleştirildi?

Değil mi başkan bu işler kış mevsiminde gönüllülerin ayakta tuttuğu Sevgi Hayvan Barınağına oturduğun yerden tahliye yazısı göndermeye benzemiyor.

4- 2022 yılı içinde kışın hayvanların zor durumda kalmaması ve yiyecek sıkıntısı çekmemesi için Mudanya Belediyesi ekipleri kış boyunca belirli periyotlarla sokak hayvanlarını beslemeye devam etti mi?

Bu kapsamda 2022 yılı genelinde kaç kilogram köpek maması, kaç kilogram kedi maması, kaç kilogram kuş yemi dağıtıldı?  Ayrıca kedi köpek ve kanatlı hayvanlar için kaç adet beslenme odağı oluşturuldu? Hayvan dostusun ya Sn. Başkan. Rakamlar konuşsun.

Siz değil misiniz sözde asrın projesi Yıldız Tepe Sosyal Yaşam Merkezi inşaatı nedeniyle Mudanya Minibüsçüsünü Yumurta Tepeye adeta süren ve bu alanda Belediye eski Başkanı Hasan Aktürk zamanında konulan metal tam otomatik sokak hayvanları mamamatiklerini kepçelerle yerinden söken ve hurda haline getiren?

Sn. Başkan büyük vebal altındasınız, sadece sahipsiz hayvanlar konusunda değil her bakımdan sınıfta kaldınız.

Saygıdeğer Mudanyalılar

Şunu bilmenizi isterim ki Mudanyamızda 7 gün 24 saat kameralarla izlenen ve tüm halkımızın internetten izleyebileceği insancıl, sıhhı bir Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’ni inşa etmek zor bir konu değildir. Mudanyamızın bu potansiyeli fazlasıyla mevcuttur.

Aklınızdaki tüm barınak olumsuzluklarını bir kenara bırakarak oluşturulacak örnek bir evcil hayvan merkezinde kış mevsiminde sahipsiz hayvanlarımızın üşümeyeceği, hasta olanların bakılacağı, hatta ameliyat edileceği ve hatta yürüme zorluğu çeken felçli, ayağını kaybetmiş can dostlarımıza protezlerin sağlanacağı, sahiplendirme çalışmalarının yapılacağı bir merkezi Mudanyalılar hak ediyor.

Sokaklarda aç kalan sahipsiz hayvanlar nedeniyle kırsal mahallelerimizde ve kent merkezinde yaşanan ve yaşanabilecek üzücü olaylara dur demek gayet kolay. Yeter ki yerel yönetim koltuğunda oturan belediye başkanı samimi olsun.

Samimiyetsiz olduğu her halinden ve icraatlarından  belli olan başkan Hayri Türkyılmaz’ın bu saatten sonra Mudanya'mıza bir hayrı dokunmayacağı gün gibi ortadadır" sözleriyle açıklamasını bitirdi.



  |  Bu haber 586 defa okunmuştur.

Siyasi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI

İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Ersin ERDÖNMEZ, Erkan CAN’ın Mudanya Belediye Başkan adaya dayı açıklamasında İYİ Pa...

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

BÜLENT ERDEN MHP MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeliği ve Gurup Başkanlığında Mudanya’nın geleceği ve Mudanyalının hakla...

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM”

“MUDANYA’YA VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM” Mudanya Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıklayan Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Dalgıç, Mudanya iç...

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU

POROY MUHTARLARLA BULUŞTU CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Akın Poroy Muhtarlarla bir araya geldi. Mudanya’nın hizmet alması için her t...

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM”

ERKAN CAN “CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI DEĞİLİM” “Mudanya sorunlarıyla can çekişiyor. Mudanya’ya CAN gelecek” sloganıyla yerel seçim startı veren genç siyasetçi Erk...

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

ERDAL AKTUĞ CHP MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI “Projelerim Hazır, Mudanya Bursa’nın Türkiye’ye Açılan Yüzü Olacak” Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başka...

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

DİLEK DURAK İYİ PARTİ MUDANYA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Ekonomist- Bütçe Maliyet ve Finans Uzmanı Dilek Durak İYİ Parti kurmaylarıy...

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA

BAŞKAN ADAY ADAYI GÖKHAN DİNÇER TANIŞMA TURUNDA Mudanya AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan DİNÇER Mudanya Sivil Toplum Kuruluşları'nı ziyaret ederek ke...

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

ERDAL AKTUĞ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI Erdal AKTUĞ, “Mudanya'da değişimi, gelişimi ilke edinen, kendi ile barışık kenti ile barışık bir anlayış ile yo...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2060

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2228

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6030

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:312

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:392

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:798

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:400

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.