Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

Mudanya İçin Köprüden Önceki Son ÇıkışTarih 21 Eylül 2023, 11:41 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

Mudanya İçin Köprüden Önceki Son Çıkış

Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden, Mudanya Belediyesinin 10. yılını değerlendirerek, vaatlerin ve doğru yatırımların yapılmayarak Mudanyalıların aklıyla oynandığını içeren basın açıklamasında bulundu.

Erden, "Kıymetli hemşerilerim Mudanya Belediyesi İmkanlarıyla ilçemize kazandırılabilecek onlarca doğru ve yerinde yatırım varken 10 yıldır gerçeklerden uzak uygulamalarla halkımızın acil ihtiyaçlarına çare olmaktan uzak hayalperest projelerle vatandaşlarımız zarara uğratıldı.

Hayri Türkyılmaz yönetimindeki Mudanya Belediyesi kendi idari binasının sıva bakımını bile yapamayacak duruma düşürüldü. Sıvalar halkımızın başına düşüyor.

Halka onlarca hayali proje sunularak halkımız insani söylem ve algı operasyonlarıyla yanıltıldı. Mudanya daha yaşanabilir bir kent olmaktan giderek uzaklaştı.

Gerçekleşen bazı projeler ise doğru yerde yanlış proje ya da yanlış yere doğru proje olarak randımandan uzak adeta zarar odaklı tamamlandı.

Halkın Taleplerine Kulak Tıkandı

Büyüyen Mudanya’da halkın ihtiyaçlarını her mahallede karşılayacak kolaylıkla ulaşılabilir Kapalı Pazaryerlerine ihtiyaç artarken Demirhane Dolgu Alanında mevcut Kapalı Pazaryeri bir inat uğruna halkın gözyaşına bakılmaksızın kapatıldı. "Sevgi elimizi Mudanyalılara uzattık" palavrasıyla halka uzun süredir pazaryeri zülmü yapılıyor.

Emekçi kadınlarımızın el emeklerini satışa sunduğu kent içinde bulunan Hanımeli Çarşısı Hayri Türkyılmaz tarafından yok edilerek halkın parasıyla yaptırılan estetik ahşap tezgahlar Dolgu Alanında 8 yıldır açık havada çürümeye terk edildi.

Halkımızın zorlanmadan çayını kahvesini yudumlarken kurbanını kesebileceği modern ve hızlı, sinek yapmayan sıhhi bir kurban kesim tesisi ihtiyacı varken Mudanyamızın çok büyük bir bölümüne afaki maliyetlerle afaki sayıda beton ağırlıklı devasa saksılar satın alınarak yerleştirildi.

Şu anda bu saksıların mevsimlik bakımları, temizliği için harcanan personel maaş, sigorta, akaryakıt masrafları çok abartılı bir gider kalemi olarak kıymetli Mudanyalıların sırtına yüklenmiş vaziyette.

Düşündürücü İşe Alımlar Kafaları Bulandırdı

Meclis toplantılarında "Allah'ın elinde bile benim hakkımda ufacık bir kara leke yok" sözünü söyleyen, Sayıştay Raporlarını yanıltıcı şekilde halkın parasıyla yaptırdığı dev reklam afişlerinde sunan Sayın Başkan kendi soyadını taşıyan kişiyi Belediye bünyesinde işe alarak Kreş Müdürlüğüne getirdi. Son işe alımda bazı meclis üyelerinin birinci dereceden akrabalarını ve partisinin ilçe örgütü üyelerinden bazılarını Mudanyalı liyakat sahibi, eğitimli gençler dururken güzel pozisyonlarda Mudanya Belediyesinde  işe yerleştirdi.

Esefle Kınıyorum

Bu durumu içine sindirerek kabul eden meclis üyesi mevkidaşlarımı da buradan esefle kınıyorum. Mudanya isim isim bu olayı konuşuyor bilesiniz. Bu arada Mudanyalıya tek kuruş kazandırmadan MUDAŞ ve MUDBEL’den alınan maaşlarınızda hafızalardaki tazeliğini koruyor. Hakkaniyetle bakan hiç kimse sizlerin sosyal belelediyeciliğinize inanmıyor.

Mudanyalı Sporculara Yazık Ettin

Gençlerin yaz kış spor yaptığı Kapalı Yüzme Havuzu Büyükşehirden mahkeme ile alındı. Sayın Başkanın “Yüzme Havuzu Mudanyalıların Oldu” söylemi akabinde 30 ay kapalı tutuldu.

Havuzun üstünü örten şişme branda yerde çürütüldü. Havuz şimdi yılın sadece 3 ayı açık 9 ayı kapalı. Havuzda 9 ay martılar yüzüyor. personel maaş alıyor, halk seyrediyor. Önceden burada yaz kış yüzme kursları oluyor, yüzme takımları bu yerde yarışmalar yapıyorlardı.

Yine sudan bir bahane ile Mudanya Yelken Kulübü "Daha iyisini yapacağım" söylemiyle paldır küldür yıkılarak yok edildi. Gençler spor yapmak yerine sokaklara, kahve köşelerine itildi. Mudanyaspora maça gidecekleri bir otobüs tahsisi çok görüldü. Bunlar yaşandı.

Söylenen Başka Yapılan İse Zulüm Oldu

Sayın Başkan yaklaşık 10 yıldır ilçemize bir tane otopark kazandırmadı. Ama Belediye Binası karşısında kapattığı mühürlediği otopark mevcut. Yine İskele Atatürk Anıtı Cumhuriyet Meydanı düzenlemesinde yer altına yürüyen merdivenle inilen bir otopark yapacağını vaat etti. Haberini, temsili proje fotoğraflarını halkla, basınla paylaştı. Haberi tüm ulusal basına servis etti. Sonuç belli yer altında öyle bir otopark yapılmadı.

Mudanyamızda büyük ihtiyaç olan güvenli, temiz bir Engelsiz Çocuk Parkı açılmadı. Engelli çocuk sahibi bulunan anne ve babalara sunulabilecek hizmet ve projeler seçim kitapçıklarında kaldı. Sosyal Belediyecilik kin ve hamaset siyasetiyle katledildi. Durum "Barışın ve Kardeşliğin Başkenti" sloganlarıyla örtbas edilmeye çalışıldı. Nerede seçim kitapçığında vaat ettiğin Engelli Günlük Bakımevi Projesi?

Belediye bünyesinde personele yönelik asılsız iddialarla haksız mahkemeler, sürgün niteliğinde yer değişiklikleri tecrübeli belediye personelini iş yapamaz hale getirdi.

Kalıcı etkisi olmayan günlük festivallere ayrılan bütçenin 10'da biri spor kulüplerimize, engelli vatandaşlarımızın daha iyi yaşamasına, eğitilmesine sosyal belediyecilik anlamında sunulmadı. Tekerlekli sandalyede ki gencimiz, vatandaşımız Mütareke Mahallesindeki konserleri rahatça izleyemedi.

Tirilyeli Cittaslow Palavrasıyla Yanıltıldı

Mevcut olanı atıl vaziyette tutmak ya da berbat etmek konusunda özel bir çaba gösteren Sayın Başkan Tirilye Top Sahasını moloz depolama alanı halinde bıraktı. Tirilyeli gençler top sahalarından oldu. Hani Tirilye (Cittaslow) yaşamın iyi olduğu kentlerin ağı'na katılıyordu?  Haberleri proje demokrasisi vurgusuyla basına servis edilen Tirilye Kentsel Tasarım Projesi'nden bahseden var mı? Gitsinler Tirilye top sahasında bulunan devasa moloz yığınlarına baksınlar, saha diye bir şey var mı?

Mudanya'nın Vizyon Projesi diye lanse edilen doğru yere yanlış proje olarak milyon dolarlar harcanarak 1. etabı bitirilen zemin çökmeleriyle gündeme gelen randımansız, çirkin, denize sırtını dönmüş, sanayi sitesi görünümlü Yıldıztepe Sosyal yaşam Projesi halkın sırtına yükten başka ne getirdi? Proje yapımına kaynak bulmak adına Hasköy'de satılan halkımızın arsalarına yazık oldu.

10 Yıla Yaklaşan Bir Kabus Mudanya Üzerine Çöktü

Mudanyamız Hayri Türkyılmaz’ın iş verdiği, bir imza karşılığı hiçbir şey yapmadan belediye şirketlerinde maaşa bağladığı, sahne, ses ışık, havai fişek, doğrudan temin ve bunlara benzer pek çok bahaneyle para aktararak sıcak tuttuğu ufak ve mutlu bir kesim dışında yaklaşık 10 yıldır kabusu yaşıyor. Mudanya hiç bu kadar ötekileştirilmemişti. Yazıklar olsun.

BU CANLARIN AHI SENİ TUTACAK BAŞKAN

Sayın Başkan soğuk günler yaklaştı. Yazlıkçı vatandaşların çoğu da gitti. Kalan bir kaçı da gidecek. Ne oldu senin 122 dönümlük Sokak Hayvanları Köyü projen? Can dostlarımıza bu kış mevsiminde ne kadar mama dağıtacaksın? Soğukta, sıcakta sokaklarda perişan olan can dostlarımız için hani rehabilitasyon merkezi açacaktın. Hani sahiplendirecektin. Hani 122 dönümde bu canlar geniş bir alanda rahat edecekti? Yoksa tüm paraları konserlere, festivallere mi harcadın?

Ardında Halka Ne Bırakacaksın Başkan?

Sayın Başkan Mudanyamız için kaç adet marka patent, coğrafi işaret tescil ettirdin? Hangi BEBKA, AB, İPARD projelerine proje ortağı olarak destek verdin? Haber ve reklam panolarına bakıldığında yapmayı becerdiğiniz en güzel şey gerçeklerden uzak algı operasyonları. Kalıcı eserleriniz nerede? Hani seçim kitapçığınızda çiftçimize söz verdiğini akaryakıt istasyonu?

Mudanya Soğuk Asfalt Tesisi Nerede?

Hazine ve Maliye bakanlığından sağlanan KDV avantajı teşvikine rağmen nerede bu alınmasına karar verilen, basına boy boy haberleri servis edilen Mudanya Belediyesi Soğuk Asfalt Tesisi ve araç parkı Sayın Başkan? Sorumluluk alanlarınızda olan ara yollar çukurlardan geçilmiyor, sıkıntısını halkımız çekiyor.

"Temiz Mudanya" dedin seçim kitapçığında söz verdiğin Modern Kentsel Çöp Toplama Sistemini pilot bir mahalleye bile uygulayamadın? Yıkayıp dezenfekte edemediğin çöp konteynerleri nedeniyle yaz mevsimi vatandaşımızın sinek kabusu mevsimi haline geldi. Hani turizm odaklı söylemlerin.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünü tüm ısrar ve uyarılara rağmen Fen İşleri Müdürlüğü ile birleştirerek yok ettin. Parkların durumu ortada. Mudanyamızın en güzel parkları senin döneminde çorak ve pislik içinde. Yalan mı Sayın Başkan? Gel beraber gezelim parkları. 

Hani Mudanya'mızın genelini kapsayan deprem analiz envanteri? Hani Depremde kullanılacak acil durum deprem konteynerleri? 10 yıla yaklaşan yerel yönetiminde kaç adet Kentsel Dönüşüm Projesi onayladın, teşvik ettin?

Mudanya Belediye binasının depreme dayanıklı olmadığına, içinde halkın ve çalışanların risk altında olduğunu belirten ve analiz edilmesini isteyen bir vatandaşın vereceği resmi bir dilekçe olursa ne yapacaksın? Belediye binasına tahliye kararı verilirse halkımızın hali ne olacak?

Mudanya'mızın İtibarını Mahvettiniz

Yaklaşık 10 yıldır Mudanya'mızın temel ihtiyaçlarından olan ilçemize yakışır geniş ve akustik bir Nikâh Salonumuz yok. Belediye Meclis Salonumuz yok. Oradan oraya sürüklediğiniz seyyar meclis toplantılarıyla koca bir ilçeyi düşünen beyinlere rezil ettiniz.

Saygıdeğer Mudanyalılar

Mudanyamız uçurumun kenarına sürükleyen bir zihniyetten acilen kurtulmalıdır. Samimi olarak öncelikli hizmet ve gereksinimlere gerçekçi yaklaşan, sözünün eri olan, ortak akla değer veren bir yönetime  kavuşmalıdır. Kaynaklar boşa tüketilmekte, zaman daralmakta Mudanyalı kaybetmektedir. İflas etmiş bir belediye an meselesidir.

Yaklaşan 2024 Yerel seçimleri Mudanyamız için köprüden önceki son çıkış gibidir.

Aşağıda Sayın Başkanın seçim kitapçığında avan projelerle allayıp pulladığı ancak kağıt üzerinde kalan projelerini sizler için listeledim.

Dikkatle okumanız ve durumun klinik ciddiyetini değerlendirmeniz dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.

Külliyen Palavra Listesi

Cemevi - Hasköy Fuar Kongre Merkezi - Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi 2. Etabı - Hal Kahvelerinin üzerinin kapatılması - Girit Mahallesi'nin Açık Hava Müzesi Olması – Girit Mutfak Akademisi -  Bisiklet yolları, hayata geçireceğini vaat ettiğin Burgaz Mudanya arası kent içi tramvayı – Kente kamyon girişini sınırlama vaadin – Top Bayırı Mesire Alanı – Mudanya Huzurevi – Mudanya Kadın Sığınmaevi – Mudanya Dernekler Yerleşkesi – MUKART  yani Mudanya Sosyal Destek Kartı – Bitkisel Yağ ve atık pil toplama projesi – Spor Vadisi – Eğitim Vadisi – Mübadele Müzesi – Çok Amaçlı Kültür Merkezi – Afet Anı Toplanma Noktaları – Esnaf Sarayı Projesi – Hasköy Soğuk Hava Deposu ve Ambalajlama Tesisi – Hasköy Fuar ve Kongre Merkezi - Göletler – Sağlık Kart – Halk Kart – Altın Yıllar Yaşam Köyü – Çağrışan Çocuk ve Meyve Ormanı – Bademli Doğal Yaşam ve Spor Merkezi – Agah Bursalı Yaşam Ormanı – Bademli Vadi – Güzelyalı Atatürk Parkı 2. Etap – Köye Dönüş Üretici Destek Projesi – Kadın Dayanışma ve Üretim Kooperatifi – Myrleia Arkeoparkı – Tirilye Cittaslow – Tirilye Zeytinyağı Enstitüsü ve Müzesi – Gençlik Bilim Kültür Merkezi – Mudanya Akademi – Güzelyalı Anne Yaşam Merkezi ve Kreş – Yeni Sanayi Sitesi Projesi – Kadın ve Genç Yaşam Evi. NEREDE?



  |  Bu haber 570 defa okunmuştur.

Mudanya  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI

TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI Türkiye’de adını “Tavuk Dünyası” olarak tanıtan ve tavuk menüsünde farklılık getirerek yeni bir lezzetle tanıştıran...

PRYSMİAN İŞÇİLERİNİN SENDİKAL HAK MÜCADELESİ

PRYSMİAN İŞÇİLERİNİN SENDİKAL HAK MÜCADELESİ Prysmian işçileri önceki gün sendikal hakların mücadelesi için fabrika içinde gerçekleştirilen eylemde yürüyüş yapa...

BELEDİYE İŞ MERKEZİNDE ENDİŞE HAKİM

BELEDİYE İŞ MERKEZİNDE ENDİŞE HAKİM Mudanya Belediye İş merkezinde ikamet eden esnaf ve konut sahipleri deprem enişesiyle yaşamak istemiyor. Bu sebeple...

MÜFÜTÜLÜKTEN FİLİSTİN İÇİN KERMES

MÜFÜTÜLÜKTEN FİLİSTİN İÇİN KERMES Mudanya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mudanya Şubesi tarafından Eğitim ve Kültür Merkezi ile Hasanbey Kur-an k...

MUDANYA’DA SELDEN MAHALLER ETKİLENDİ

MUDANYA’DA SELDEN MAHALLER ETKİLENDİ Mudanya Hasanbey Mahallesi İşbilen sokak gece yağan kuvvetli yağış sonrası adeta dereye döndü, Büyükşehir, BUSKİ ve...

MUHTAR ŞAŞ "ÖNCE GÜVENLİK"DEDİ

MUHTAR ŞAŞ Bursa Büyükşehir Belediyesi Muhtar Şeref ŞAŞ'ın talebi üzerine Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu Caddesine Hız Tü...

MÜFTÜ ÖZLER'DEN KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNİ AĞIRLADI

MÜFTÜ ÖZLER'DEN KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNİ AĞIRLADI Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim Özler, bir araya geldiği Kur'an Kursu Öğreticilerinin "Öğretmenler Günü"nü kutladı.

MESS GRUP TİS'TE UYUŞMAZLIK TUTANAĞI TUTULDU

MESS GRUP TİS'TE UYUŞMAZLIK TUTANAĞI TUTULDU 28 Eylül günü başlayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yapılan beşinci toplantıda anlaşma sağlanamamas...

MÜFTÜ ÖZLER’DEN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” MESAJI

MÜFTÜ ÖZLER’DEN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” MESAJI Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim Özler, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2060

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2236

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2808

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6062

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:318

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:394

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:806

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:414

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.