Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

SAYIN TÜRKYILMAZ; BOŞ YAPMA DEPREM KONUSUNDA SOMUT ÇALIŞMA YAP.Tarih 28 Mart 2023, 15:50 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

SAYIN TÜRKYILMAZ; BOŞ YAPMA DEPREM KONUSUNDA SOMUT ÇALIŞMA YAP.

Mudanya milliyetçi Hareket Partisi Mudanya Belediye Meclis Üyesi, Gurup Sözcüsü Bülent Erden, Mudanya Belediyesinin deprem konusunda,bir masa etrafında sanki bir şeyler yapılıyormuşçasına verilen göstermelik fotoğraf ve basına servis ediliyor, somut hiçbir şeyin gerçekleşmediği konusunda açıklamalarda bulundu.

MHP Gurup sözcüsü Erden Kouyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Maalesef depreme hazırlıksız ve hazırlık için somut bir şeyler yapılmayan  Mudanya'da yaşıyoruz. Mudanya Belediyesi deprem dahil olası afetler için kaynaklarını doğru ve yerinde kullanamıyor.  Zaman zaman bütçe aktarımlarını meclise getirerek yapılması gerekenlerin bütçelerini farklı yerlerde kullanıyor.

Artık somut çalışmalar için acilen harekete geçmelisiniz. Siyasi polemik kin ve nefreti, kutuplaşmayı bir kenara bırakarak halk için doğru yerlerle deprem önlemleri için işbirliği yapmalısınız.

Saygıdeğer Mudanyalılar

Bakınız 2 Eylül 2021 tarihinde Mudanya Belediye Başkanı "MUDANYA’NIN DEPREM RİSK HARİTASI ÇIKARILIYOR" diye bir haber servis etti basına ve kendi internet sayfasında da yayınladı.

Bu Haberde Şu Satırlar Yer Alıyor Ve Sn. Başkan Şunları Söylüyor;

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem Risk Analiz Ekibi, 2000 yılı öncesi binalarda çalışma yaparak Mudanya’nın deprem risk haritası çıkaracak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, söz konusu çalışmada destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, “Türkiye, bir deprem ülkesi ve uzmanlar tarafından büyük bir deprem beklendiği sürekli ifade ediliyor. Biz de bunun bilincindeyiz ve deprem risk haritası çıkarmak için çalışmalara başladık. PERA Yöntemi’ne uygun binalara yapılacak olan tespit çalışmaları için belirli bir takvim oluşturduk. Kısa sürede tamamlayacağız” dedi. İlçe genelindeki yapıların envanterini çıkarmanın önemine vurgu yapan Türkyılmaz, “Yapacağımız çalışma deprem konusunda ilçemizin aynası olacak. Geç olmadan tedbir alabilmek için imkan sağlayacak” diye konuştu.

Haber linki  https://bit.ly/3Zj5pUt

NEREDE BU DEPREM RİSK HARİTASI ENVANTERİ?

Sayın Başkan bugünün tarihi 29 Mart 2023.

    • Belli bir takvim oluşturduğunuzu kısa sürede İBB ekibiyle tamamlayacağınızı söylediğiniz bu Deprem Risk haritası Nerede?

    • Yoksa siz bunu kamuoyuna açıkladınız da meclis üyesi olarak bizim mi haberimiz yok?  İlçe genelinde Deprem Envanteri çıkarıldı mı. Nerede bu envanter? Bu çalışma Mudanya belediyemize kaç Türk Lirasına mâl oldu? Gelen ekibin masrafları sonrası ortada somut ne var?

    • Sn. Başkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem Risk Analiz Ekibi 16 milyonu geçen İstanbul'un tüm işlerini bitirdi de Mudanya'mızın risk haritasını mı çıkardı?

Eğer 2 Eylül 2021 tarihinde çalışmalarına başladığını açıkladığınız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem Risk Analiz Ekibi Mudanya Genelinde deprem yapı stok'u envanterini çıkardı ise niçin 14 Mart 2023 tarihinde TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda akademik odaların temsilcileri ile buluşarak kameralara poz vererek ;

“Kentimizi depreme hazırlamak ve akademik araştırmalar için Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte protokol yapma hazırlığındayız. İlçemizdeki yapı stoğunu çıkarıyoruz. Mikrobölgeleme çalışması yapacağız. Bu süreçte bilimin gösterdiği yoldan şaşmayacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sahadan elde ettiğimiz somut verileri de yöneticilere sunacağız” açıklamasını yaptınız.

SN. BAŞKAN BÜYÜK VEBAL ALTINDASINIZ.

2014'te Belediye başkanlığı koltuğuna oturdunuz. Yaşanan her deprem sonrası adeta halkın gazını almaya yönelik masa başı fotoğraf ve haberlerle vakit kaybediyorsunuz. Bugüne kadar boş işlerle büyük vebal kazanıyorsunuz. Halkımızı deprem konusunda kandırıyorsunuz. Umarım bu sefer TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Toplantınız da boş ve yalan çıkmaz.  Sonuç olarak 2014'den bu yana ibret alınması gereken bir çok ölümlü deprem yaşadı ülkemiz. Sizin Mudanyamız için bir tek somut deprem çabanızı görmedik.

HALKIMIZA DEPREMİ 45 GÜN ÖNCEDEN HABER VERECEK DEPREM İZLEME İSTASYONU!!!!!

Saygı Değer Mudanyalılar

Bakınız yine tarihler 3 Ağustos 2018'i gösteriyor. Başkan Türkyılmaz Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği işbirliğiyle Mudanya'da, depremleri 45 gün öncesinden tahmin eden Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu kurulduğunu açıklıyor. Bu izleme istasyonlarının Altıntaş, Tirilye, Esence ve Mirzaoba'ya kurularak hizmete alındığını ifade ediyor.

Tıklayınız haber linki https://bit.ly/3ZopkBB

Tıklayınız Başkan Türk Yılmaz ın video açıklaması https://youtu.be/6Vupg13kaKk

Sayın Başkan

    • Bu istasyonlar 2018'den bu yana bölgemizde yaşadığımız hangi depremi önceden haber verdi?

    • Bugüne kadar somut olarak ne iş yaptığı anlaşılamayan bu istasyonların  Mudanyalılara kurulum, bakım, internet ve elektrik masrafları dahil kaç Türk Lirası dır?

    • Bu istasyonların daha önce Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanacak bir depremi önceden haber verdiğini biz hiç duymadık. Bu istasyonlar gerçekten çalışıyor mu?

    • İstasyonlar eğer çalışıyorsa sizin ifade ettiğiniz gibi depremleri neden önceden haber vermiyor? İstasyonlar çalışıyorsa topladıkları verileri nereye aktarıyorlar?

SARDUNYA SİTESİNİ HATIRLATIRIM

Siz boş işlerle vakit kaybederken Mudanya Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu caddesi ile Başak Sokak arasında bulunan Sardunya Sitesi B Blok'un ana taşıyıcı kolonu kendiliğinden patladı. Çökebilirdi de. Bina kontrollü boşaltıldı ve bir yıkım rezaleti yaşandı. Mudanya Türkiye’ye olumsuz reklam oldu.

SN. BAŞKAN ACİLEN YAPILMASI GEREKENİ YAP

Sn. Başkan boş işlerle vakit kaybedip vebal yükleneceğine işten anlayan sahada deneyim sahibi inşaat mühendisleriyle Mudanya'da ki tüm binaların bodrum katlarını, ana taşıyıcı kolonlarını kontrol ettir.

AVM'lerin ve diğer binaların kolon kesip kesmediklerine baktır.

Bursa büyükşehir Belediyesi ile siyasi olarak ayrı görüşte olabilirsin. Ama depremin şakası, telafisi yok. Halk için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği de yaparak bina kontrollerini bir an önce yaptır. Eski metruk binaların Mudanya'mızdan bir an önce (tarihi ise rölövelerini) bir protokolle çizdirerek yıktır. Yıkıma yangına müsait bu eski metrukları ortadan kaldır.

"Mudanyalıların yaşama hakkına artık saygı göster deprem kapımızda" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı..



  |  Bu haber 692 defa okunmuştur.

Manşet  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME 2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyası devam eden Marmarabirlik’te ortaklara 22 Aralık tarihinde 4.dilim olarak 231...

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK”

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK” Hikmet İlhan Başkanlığındaki Mudanyaspor’a Mudanya Belediyesinden hiçbir katkı sağlayamayan ve her konuda kendileri...

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZİOĞLU Tirilye Mahallesinde 30 Kasım 2023 tarihinde yaşana...

ERDEN, "SAYIN TÜRKYILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİNİZ" ANCAK!

ERDEN, Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Gurup başkanı Bülent Erden, açılışı yapılan pazaryeri sonrası Mudan...

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ.

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ. BESOB Başkanı Fahrettin BİLGİT ile Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU aşırı yağışların ...

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR Mudanya Tirilye'de şiddetli yağış sonrası oluşan sel hayatı adeta felç ederken, Valilik, Büyükşehir, BUSKİ ve ...

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Mudanya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'ın Atatürk Anıtına Çelenk koy...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI .............................................

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME Ürün alımlarına 24 Ekim tarihinde başlayan Marmarabirlik, ortaklara ikinci dilim olarak 24 Kasım Cuma günü (yarın) ...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2012

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2196

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2724

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5932

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:372

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:772

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:382

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.