Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

MUDANYA MECLİSİNDE TOKAT YARIŞITarih 10 Temmuz 2020, 16:36 Editör: Editör

MUDANYA MECLİSİNDE TOKAT YARIŞI

Mudanya Belediye Meclisi, Covid-19 salgını önlemleri nedeniyle ara verdiği toplantılarına Temmuz ayı itibariyle başladı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde maskeli ve sosyal mesafeli gerçekleşen olağan toplantının ilk oturumu Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında CHP'den 13, Ak Parti'den 7, MHP'den 2, İYİ Parti'den 1 üyenin katılımıyla yoğun gündemle yapıldı.

Özçelik ve Eroğlu Encümen'de

9 ay süreyle görev yapacak olan encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçimlerinin yapıldığı mecliste, komisyonlar İYİ Parti ve CHP'li üyelerin oyçokluğuyla 3'er kişi olarak belirlendi. Gizli oylamayla yapılan encümen üyelikleri seçimlerinde Ak Parti Grubu'nun önerdiği Hasan Gülaç ve Adil Bayraktar isimleri 8'er oyda kalırken, CHP'lilerin önerdiği Mustafa Özçelik ve Ozan Eroğlu, 9 aylığına encümen üyesi seçildi.

İhtisas Komisyonları Belirlendi

Mudanya Belediyesi'nin gerek daha önceki dönemlerinde, gerekse de Başkan Türkyılmaz'ın ilk hizmet döneminde 5'er kişiden oluşan ihtisas komisyonları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3'er üye ile temsil edilmesi CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi. Buna göre yeni dönem Mudanya Belediye Meclisi'nin ihtisas komisyonlarında şu isimler seçildi:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Hayati Samast, Ali Polat ve Kadir Kahraman,

Hukuk Komisyonu: Cengiz Taner, Mehmet Aybars Yılanlı, Yusuf Alper Ömeroğulları,

Ulaşım Komisyonu: Erkan Altıntaş, Mustafa Özçelik, Emre Akdemir,

Turizm Komisyonu: Yusuf Akbulut, Adnan Menderes Akengin, Volkan Biçer,

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Mehmet Er, Aydın Demir, Yusuf Alper Ömeroğulları,

Eğitim ve Sağlık Komisyonu: Enver Üçüncü, Erkan Altıntaş, Emre Akdemir,

Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu: Servet Usta, Caner Tafsin, Volkan Biçer,

İmar Komisyonu: Ozan Eroğlu, Selahattin Avcı, Arif Bayrak,

Esnaf Komisyonu: Servet Usta, Cengiz Taner, Hasan Gülaç,

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu: Ergül Batman, Mehmet Er, Neslihan Erdeniz.

**

Cemevinin Arsa Tahsisine İptal!

 

Mudanya Belediye Meclisi'nce Güzelyalı Siteler Mahallesi'nde 3 yıl önce Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi'ne 25 yıllığına Cemevi yapılmak üzere tahsis edilen arsanın tahsis protokolü Ak Parti ve MHP'li üyelerin ret oyuna karşılık oyçokluğuyla iptal edildi.

Mudanya Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısının ilk oturumuna CHP'li üyelerden Ali Polat ve Cengiz Taner mazeretli olarak katılmadı.  Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın başkanlığındaki mecliste 9. gündem maddesinde görüşülen Cemevi için tahsis edilen arsanın iptali ile ilgili Ak Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman ve MHP Grup Sözcüsü Adil Bayraktar, Başkan Türkyılmaz'dan meclisi bilgilendirmesini istedi.

"Hani Ruhsatı Hazır, 2019'da Başlayacaktı?"

İlk döneminde Cemevi sözü veren ve son yerel seçimlerde de Cemevi için ruhsatın hazır olduğunu ve inşaata başlanacağını açıklayan Başkan Türkyılmaz'ın, 5-6 yıldır Alevilerin rencide edildiğini öne süren Kahraman, "Bu konuyu 6 seneden beri en çok siz konuştunuz. Bu konuda size her alanda destek verdik. Niye başlamadı? Hani ruhsatı hazırdı? 2019'da hemen başlanacaktı! Siz burada Sayıştay denetçilerinin tavsiyelerini söyleyeceksiniz ama başlansaydı şimdi bitmişti. Kimse bir daha da yıkmazdı, yıktırtmazdı. Gerekçesini sizden duyarsak seviniriz" dedi.

"Sayıştay, Kararı İptal Edin Dedi"

Mudanya'da bir Cemevi yapmanın hayali olduğunu söyleyen Başkan Türkyılmaz, "Uzun bir arayış sonrası yer bulundu. Arkadaşlarımla görüştüm mimar ve mühendislere dedim ki, 'İstediğiniz yeri gezin. Türkiye’de yapılmış bütün Cemevlerini görün. Mudanya’da yapılacak Cemevi hepsinden güzel ve faydalı olsun'. Arkadaşlarım gezdiler, çalışmalarını yaptılar ve projeyi sonlandırdılar. Ruhsat aşamasına gelince herkesin bildiği gibi imar planları iptal edildi. Tam ruhsatı kesilecekken imar planları iptal edildi ve bir tek çivi çakılamadı, Sayıştay geldi ve dedi ki; 'Böyle bir karar almanız kanuni değil bunu iptal edin' dedi. Bunun yapımının başka yöntemleri var. Önümüzdeki hafta bizim danışmanlarımız geliyor bununla ilgili bu Cemevini söylediğim gibi ilk gün ne söylediysem bugünde aynısını söylüyorum, en güzeli ve en faydalısı olacaktır. Kimseyi zan altında bırakmadan ne gerekiyorsa yapacağım diye konuştu.

Siteler Mahallesi'ndeki bin 12 metrekarelik arsa vasıflı taşınmazın tahsis protokolünü iptal edilerek tahsisinin sonlandırılmasıyla ilgili gündem, Ak Parti ve MHP'li üyelerin ret oyuna karşılık CHP ve İYİ Parti oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

**

Ak Parti: "Tokadı Kim Yedi?"

Ak Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda meclis sonunda yaptığı gündem dışı konuşmada, Başkan Türkyılmaz'ı adeta soru yağmuruna tuttu. Kahraman'ın Güzelyalı'da Atatürk Parkı'nda yapılan ruhsatsız binanın tekrar yıkılması dolayısıyla öncesinde Basın Bürosu aracılığıyla "yargı tokadı" olarak servis edilen haberin sonucunda tokadı kim yedi" diye sordu.

"3 Yıl 8 Ay 27 Gün Sonra Mutlaka Yapılacak"

Söz konusu soruya sinirlenen Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Atatürk Parkı'nın ikinci etabı en geç 3 yıl 8 ay 27 gün sonra mutlaka yapılacak! Çünkü o gün Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni de kazanmış olacağız" dedi. "Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'da yaptığı BUDO ve arıtma tesisleri dahil kestiği bir tane ruhsat var mı" diye soran Türkyılmaz, "Biz resmi daireyiz. Halka yapıyoruz, millete yapıyoruz. Ruhsat olsa ne olur, olmasa ne olur. Çünkü bir kişiye çıkar sağlamıyoruz, kimseye rant da sağlamıyoruz. Millete yapacağımız hizmeti engellemek nasıl bir anlayıştır? Ruhsatsız bütün işler için Büyükşehir'e çağrı yapıyoruz" diye konuştu.

Soğan Çağrısı!

Öte yandan Kadir Kahraman'ın "Karacabey'den alınan soğanlar gibi Mudanya'daki üretici seçmenize de yardımcı olmayı düşünüyor musunuz" şeklindeki sorusuna da, Mudanyalı üreticilere çağrısını yineledi. Karacabey'deki alımlar sırasında Mudanya sınırlarındaki üreticilere de haber gönderdiğini ancak kimseden satım konusunda geri dönüş olmadığını anımsatan Türkyılmaz, meclis aracılığıyla alım konusunda soğan çağrısını yineledi.   

**

"Sahillerle ilgili talebim olmadı"

Mudanya'nın hakkını Büyükşehir Belediye Meclisi'nde savunması gereken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın, Bursa'daki meclis toplantılarına gereken zamanı ayırmadığı için alınan kararlardan da haberi olmuyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bursa Büyükşehir Meclisi'nde görüşülen ve Gemlik ile Mudanya sahillerinde belli alanların ilçe belediyelerine yetki devrinin yapılmasıyla ilgili meclis kararıyla ilgili kendisinin sahillerle ilgili talebi olmadığını iddia etti.

"Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan sahilleri istemiş" diyen Başkan Türkyılmaz, "Benim haberim yoktu. Bir gece Genel Sekreter Ulaş Bey telefon açtı; sahilleri ister misiniz dedi. Ben de, 'Tabii ki isterim 55 kilometrenin tamamını üzerindeki tasarruf haklarıyla birlikte istiyorum. Ben buraları çiçek gibi yapacağım' dedim'. Çıkan kararla Gemlik ve Mudanya belediyelerine, sahillerin her türlü hizmeti yüklenirken, Ak Partili başkanların görev yaptığı Karacabey, Orhangazi ve İznik belediyelerine sadece zabıta görevi verildiğini gördük. Peki, üst hakları, kiralar, ilan, tabela, reklam gelirleri, otopark ücretlerini kim alacak? Büyükşehir. Biz onların yapması gereken işleri yapıp zararlarını kapatacağız. 40 kilometre sahilin birer kilometresine bir görevli koysanız 40 eleman yapar. Ben bir tane eleman alamıyorum. Meclis kararını hukukçularla değerlendiriyoruz" diye konuştu.

**

PATLASIN HAVAİ FİŞEKLER!

Mudanya Belediyesi'nin 2019'daki konser ve etkinlik harcaması 1 milyon 675 bin lira!

 Mudanya Belediyesi'nin bir önceki yıla ait gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerine yönelik Denetim Komisyonu'nun raporu, Temmuz ayı meclisinin 4. gündem maddesinde görüşüldü. CHP'den Ergül Batman ve Yusuf Akbulut ile Ak Parti'den Volkan Biçer'in komisyonluğunda 42 gün boyunca yapılan incelemelerle hazırlanan rapor, okunmuş olarak meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

Ak Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, denetim raporunda bulunan konserler, yerel gazetelere neden ilan verilmediği, kitap fuarı ve bir çok kalemle ilgili yapılan aşırı masrafları sordu. Mudanya'da konser ve etkinlik harcamalarının toplam tutarı olan 1 milyon 675 bin liranın vicdanen kendisini de rahatsız ettiğine inanmak istediğini belirten Kahraman,  2020 yılı bütçesinin rantabl olarak daha önemli harcamalara yer verilmesini istedi.

"Mudanya Dışındaki Gazetelerde Ne Randıman Gördünüz?"

Bu arada Başkan Türkyılmaz ve basın danışmanının Mudanya'daki yerel gazetelerle alakalı ifadesine dikkati çeken Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, "Randımanları düşük olduğu için yollarımızı ayırdık ifadenizi basından okuduk. Hangi randımanı gördünüz ve randıman elde ettiniz ki, 25 Şubat'ta Kestel'deki gazeteye bayram kutlaması için 1.168 lira para ödenmiş, yine aynı gün Evrensel Gazetesi'ne 4 bin 500 lira para ödenmiş.

Kestel'e Yenge Kontenjanı

Kestel ile ilgili 'yenge kontenjanı mı kullanıldı' diye insanın aklına geliyor. Evrensel'e para vermişiz ama buradaki yerel gazetelere randımanı düşük diye destek vermiyoruz. Bunu da sizin ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum" dedi.

Özrü Kabahatinden Büyük!

"Randıman" sözünün kendisine ait olmadığını açıklayan Başkan Hayri Türkyılmaz, "Başka şekilde söylenemez miydi? Söylenebilirdi! Yaptığımız anketlerde Mudanya’da ki hemşehrilerimiz yerelde hangi gazeteyi okuyor , Bursa genelinde hangi gazeteyi okuyor, yerelde hangi televizyonu izliyor, hangi gazeteleri okuyor bir çok sorular gelir. Mudanya'da okunan isim vermeyeceğim şu şu gazeteler okunan, çok okunan şunlar hiç okunmayan hiç bilinmeyen dahi var” dedi. Bu yanıt üzerine Evrensel'in Mudanya'da ne kadar okunduğunu merak eden Kahraman'a, "Oldukça fazla! Çok okunur. Okuru da vardır, taraftarı da" diyen Başkan Türkyılmaz'ın, okunduğunu iddia ettiği gazetenin Mudanya bayilerine 7 adet dağıtıldığı ortaya çıktı. 

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN:



  |  Bu haber 4778 defa okunmuştur.

eski manset  KATEGORİSİNDEN HABERLER

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI Yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen Covit 19 salgını nedeniyle günlerce sokağa çıkılmadığı dönemde birçok insanın içi...

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU Depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardımlaşma seferberliğine Mudanyalı çocuklar da katıldı. Bursa Büyü...

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR Mudanya Tirilye İstikametine giden otomobil karşısına çıkan ekskavatör taşıyan tır ın altına girdi. Mucize eseri ot...

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ?

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ? Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Millennium Challenge 2002 tatbikatını hatırlatarak Türkiye’nin tuzağa çekil...

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Olağan Genel Kurulunda tek liste ile...

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı en az 70 Lira olarak açıkland...

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU Kadınlar Hentbol 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden ve liderlik koltuğunda yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespo...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST, 9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST,  9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast Mudanya’mızın 2022 yılına dair Mudanya'da yapılacağına dair verilen ...

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI Mudanya’da 2015 yılında faaliyete geçen Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği Yürütme Kurlu, Türk-Yunan Nüfu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2050

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2220

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2782

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.