Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

ERDEN Tarih 01 Temmuz 2023, 13:38 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

ERDEN "BU ZİHNİYETLE BU KADAR, VAATLER YALAN OLDU GİTTİ"!

Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya Belediyesi Meclis üyesi ve gurup sözcüsü Bülent Erden, son zamanlarda aşırı yağışların bazı bölgelerde zeytinde olumsuz etkileri sebebiyle zor durumda kalan Zeytin üreticisine alternatif çözümler sunulmasını belirten açıklamalarda bulunarak, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın 9 yıldır vaatlerinin de yalan olup gittiğini söyledi.

Erden açıklamasında "Bölgemizde bu sene yağmurun beklenen zamanların dışında zeytinin tam çiçek açtığı tozlaşma döneminde yoğun olarak yağması zeytin ürününde döllenmeyi önledi ve gözlemlerime göre zeytin bağlarımızda durum hiç iyi değil bazı noktalarda yüzde 70 ürün kaybından bahsediliyor.

Öncelikle İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri'nin yaşanan aşırı yağışları tarımsal afet kapsamında araziye çıkarak incelemesi ve gereken desteğin verilmesi gerekmektedir. Çiftçimizin yanında olunmalıdır. Olunacağına inanıyorum.

Gözden kaçan diğer bir husus ise zeytin üreticisi çiftçimizin alternatif olarak olmazsa olmazı siyah incir için yıllardır verilen vaatlerin yerine getirilmemesidir. Özellikle Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın Hasköy'de tüm plan, proje ve ruhsat işlemlerini 2020 yılında tamamladığını ve 2021 yılı içinde yapımına başlanacağını basın bülteni ile açıkladığı Soğuk Hava Deposu ve Fuar Kongre Merkezi'nden haber yok. Yalan oldu gitti. Bu palavrayla çiftçimiz 9 sene oyalandı.

Umudumuz zeytinden bu yıl beklediği kazancı sağlayamayacak olan üreticimizin bari incirden para kazanabilmesidir. Lâkin maalesef yıllardır Mudanya'da atmosferik kontrollü, modern, kolaylıkla temizlenebilen, teknolojik bir soğuk hava deposunun eksikliği yaşanmakta ve çiftçimizin kıymetli siyah inciri 10 - 15 günlük bir süre kazanamadığı için (ürün bozuluyor hava sıcak, depolanamıyor) her yıl heba olup gidiyor. Hak ettiği değeri bulamıyor.

Mudanyamızın Kaynakları Doğru Kullanılmadı, Kullanılmıyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın asrın projesi diye lanse ettiği Yıldız Tepe Sosyal Yaşam Merkezi için Hasköy'de pek çok parsel, arsa ve mülkü satarak sanayi sitesine benzeyen ucube projeye afaki bir para harcadı. Sonuç ihale ile kiraya verilemeyen pek çok yer halen boş, atıl vaziyette duruyor, üstelik milyonlar harcanan projede zemin çökmesi yaşanıyor.

Yıldız Tepe'ye doğal dokusuna uygun, daha kullanışlı çok daha düşük maliyetli ama gelir getiren bir proje yapılabilir, incir ve diğer meyve üreten çiftçimize Soğuk Hava Deposu kolaylıkla kazandırılabilirdi. Kaynaklarımız gayet yeterliydi. Ama olmadı.

Kış mevsiminde soğuk hava deposu fastfood (Pizza hamuru saklanması vb.) hazır gıda sektörü dahil pek çok müşteriye kiraya verilebilir 4 mevsim belediyemize para kazandırılabilirdi.

İş bilmeyen, egolarını ve hizmet siyaseti yerine kin ve hamaset siyaseti yapmayı tercih eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz nedeniyle Mudanya'mıza, insanımıza yazık oluyor.

Bakınız; Bir tane tarımsal alanda isim tescilimiz, coğrafi işaret tescilimiz yok. Ama şenliklere sözde fuarcıklara siyasi yandaş konuşmacılara harcanan para çok. Yapılacağı vaat edilen edilen bir tane Avrupa Birliği Hibe Projemiz yok. Ama Başkan Türkyılmaz'ın hayali projeleri ve palavraları çok. Cemevi'ni 2014'ten bu yana yapacak hala. Spor ve Eğitim vadilerini hatırlayan var mı? Sahi ne oldu uçaktan bakılınca görülebilen Atatürk ormanı gözleri mavi havuzdan yapılacak olan?

Çok verimli tarımsal topraklara sahip olan ilçemizde yetiştirilen tarımsal ürünleri paketleyip, ambalajlayıp endüstriyel ürün haline getirmek için yerel belediyemizin bir kooperatife öncülük ettiği ya da MUDAŞ benzeri bir firma kurarak bünyesinde bir üretim izni ve tesisi (Pekmez, Reçel, Şıra, Peynir, pazar artıkları toplanarak kompost paketlenmiş organik gübre vs.) oluşturmak ilçe ve ülke ekonomisine çiftçimize destek olmak gibi bir derdi yok.

"Ama Başkanımızın VİP Minibüs sevdası var".

Sıvaları vatandaşın kafasına düşen Belediye Binamızın durumu halimize en güzel tercüman. Palavralarla Mudanya'mızın yıllarına yazık oldu. Mevcut personeli liyakat önceliği yerine kindar siyasetiyle alakasız birimlere süren, haksız davalarla yıllarca mahkeme kapılarında çile çektiren, beraatleriyle yüklü biriken maaş, dava dosyası ve avukatlık ücreti ödeyen, personelini mobbing uygulayarak gereksiz yere yoran Başkan Hayri Türkyılmaz Mudanya'da hizmet üretemiyor. Yolları süpüremiyor, otları biçemiyor, parkları sulayamıyor, bakımlarını bile yapamıyor. Ama hava kalitesi göstergeleri için (lazım ama önceliği şu an mı?) bir dünya para harcıyor. Tıpkı depremi 45 gün önce haber vereceğini iddia ederek cümle alemi kendisine güldürdüğü Deprem Erken Uyarı İstasyonlarına (İstasyonlar bir derneğin ürünü) avuç dolusu para harcadığı gibi.

Uyarıyorum! Mudanyalı Perişan Olur.

Dikkatinizi çekerim Mudanya Belediyemize yakın zamanda çok sayıda insan işe alındı. Ekibini çalıştırarak hizmet üretemeyen Mudanya Belediye Başkanı çareyi yeni işçi ve personel alımında sanıyor. Ama uyarıyorum. Maaşlarını ödeyebilmek için Mudanyalıların öz be öz malı olan Mudanya Belediyesi Mülklerini, arsalarını, arazileri sata sata bitireceksiniz. Korkarım sıra sıvaları dökülen Mudanya Belediyesi Binamıza gelecek.

Bir an evvel Mudanya bu iş bilmez kişiden kurtulmalı göbek bağından değil ama gönülden Mudanyamıza bağlı, halkını seven, empati yapan, kin ve hamaset yerine karşısındakini insan bilip hizmet siyaseti ile çözüm üreten bir insanı belediyemizin başına getirmelidir" diyerek Mudanyalı hemşerilerinin kurban bayramlarını kutladı.

 



  |  Bu haber 1202 defa okunmuştur.

Manşet  KATEGORİSİNDEN HABERLER

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 231 MİLYON TL ÖDEME 2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyası devam eden Marmarabirlik’te ortaklara 22 Aralık tarihinde 4.dilim olarak 231...

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK”

HİKMET İLHAN “BUNUDA GÖRDÜK” Hikmet İlhan Başkanlığındaki Mudanyaspor’a Mudanya Belediyesinden hiçbir katkı sağlayamayan ve her konuda kendileri...

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI

ESNAFIMIZIN SEL ZARARLARI TAZMİN EDİLMEYE BAŞLANDI Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZİOĞLU Tirilye Mahallesinde 30 Kasım 2023 tarihinde yaşana...

ERDEN, "SAYIN TÜRKYILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİNİZ" ANCAK!

ERDEN, Mudanya Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Gurup başkanı Bülent Erden, açılışı yapılan pazaryeri sonrası Mudan...

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ.

ESNAF BAŞKANLARI SEL MAĞDURU ESNAFI ZİYARET ETTİ. BESOB Başkanı Fahrettin BİLGİT ile Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU aşırı yağışların ...

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

MUDANYA’DA SELİN YARALARI SARILIYOR Mudanya Tirilye'de şiddetli yağış sonrası oluşan sel hayatı adeta felç ederken, Valilik, Büyükşehir, BUSKİ ve ...

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

MUDANYA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Mudanya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'ın Atatürk Anıtına Çelenk koy...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI .............................................

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME

MARMARABİRLİK’TEN 522 MİLYON TL’LİK ÖDEME Ürün alımlarına 24 Ekim tarihinde başlayan Marmarabirlik, ortaklara ikinci dilim olarak 24 Kasım Cuma günü (yarın) ...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2052

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2224

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:306

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:386

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:790

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.