Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

BUSMEK’TE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADITarih 06 Eylül 2022, 10:57 Editör: Editör HAKKI OVATMAN

BUSMEK’TE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

Bursa’da 16 yıldır yüzbinlerce kişiyi ücretsiz sanat ve meslek eğitimleriyle buluşturan BUSMEK’te heyecanla beklenen yeni eğitim dönemi ön kayıtları başladı.

BUSMEK, 2022-2023 eğitim döneminde 350 farklı branş ile nitelikli eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Kurslara busmek.bursa.bel.tr adresli internet sitesinden online ön kayıt yapılabileceği gibi aynı zamanda kurs merkezlerinden de işlem tamamlanabilecek.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Kurs merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adayları, busmek.bursa.bel.tr adresindeki “Online Başvuru” kısmına tıklayarak başvuruda bulunabilecek.

Ön kayıt için kursiyerlerin ‘TC kimlik numaralarını girerek’ ilgili tüm seçenekleri hatasız ve doğru şekilde doldurması gerekiyor. Bilgileri hatalı olan kursiyerlerin kayıtları geçersiz sayılacak. Ayrıca, Merinos Yönetim Merkezi’nden veya 0(224) 254 30 30 numaralı telefon ile eğitimler ve başvurular hakkında bilgi alınabilecek.

Kontenjanı dolan bazı branşlarda (Kurs bitiş tarihine göre) yeni gruplar açılacak. Yeni kayıtlardan haberdar olmak için duyuruların takip edilmesi gerekiyor.

Başvuru Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Bir eğitim dönemi içerisinde en fazla 3 kursa gitme şansı bulunacak. İlk aşamada günü ve saatleri çakışmadığı sürece, iki farklı branşa aynı anda gidilebilecek. İki branştan biri bittiği takdirde üçüncüye başvuru yapılabilecek. Ayrıca 2. ve 3. başvurular, kayıt yapılmak istenen branşın bulunduğu kurs merkezince gerçekleştirilecek.

Üçüncü başvuru; başvuruda bulunulan kursun bitiş tarihinden sonra başlayacak kursa yapılabilecek. (Örneğin; “İngilizce A1” kursuna başlayan bir kursiyer, devam eden kursun bitiş tarihinden sonra başlayacak olan başka bir kursa da başvuru yapabilir) Başvuru yaparken, dersin başlangıç ve bitiş tarihlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Her başvurunun, kursların başlangıç ve bitiş tarihleri çakışmayacak şekilde yapılması gerekiyor.

Kayıt esnasında tercih yaparken, yaş ve cinsiyete göre sistem otomatik olarak yönlendirme yapacak.

Başvuru sıralaması uygun olduğunda, branş öğretmeni ile başvuru ile ilgili ön görüşme için cep telefonlarına SMS gönderilecek. SMS gönderildiği halde ön görüşmeye katılım olmadığında kayıt otomatik iptal edilecek.

Yeni Dönem Başlangıcı 10 Ekim’de

İstihdama yönelik mesleki teknik eğitimlerin yanı sıra, el sanatları, geleneksel Türk-İslam sanatları, bilişim teknolojileri, yabancı dil ve kişisel gelişim gibi birçok farklı alanda eğitimler veren BUSMEK, 10 Ekim’de kapılarını kursiyerlere açacak.

Herkesin Kendisine Uygun Bir Branş Bulabileceği BUSMEK’te Eğitimlerin Grup ve Saatleri;

 

Hafta içi Sabah 09:00 – 12:00

Hafta içi Öğlen 13:00 – 16:00

Hafta içi Akşam 18:00 – 21:00

Hafta sonu Sabah 09:00 – 12:00

Hafta sonu Öğlen 13:00 – 16:00

Hafta içi tam gün 09:00 – 16:00

Hafta sonu tam gün 09:00 – 16:00

Kesin Kayıtlar Ne Zaman ve Nasıl?

Sistem; kursiyerleri, başvuru yaptıkları tarih ve saate göre otomatik olarak sıralayacak. Sırası gelen kursiyere mesaj gönderilerek, kurs merkezlerine ön görüşme için çağrılacak. Telefona gelen kısa mesajın ardından kursiyerler, kimlik fotokopileriyle birlikte kayıt yaptırdıkları kurs merkezine gelip kaydını tamamlayabilecek.

Kayıtlardaki İptal ve Değişiklikler

Kayıt olunan branş veya grupları iptal etmek ya da bilgileri değiştirmek için kayıt yapılan kurs merkezinde şahsen düzeltme yapılabilecek.



  |  Bu haber 900 defa okunmuştur.

Spor  KATEGORİSİNDEN HABERLER

POYRAZIN KIZLARI TÜRKİYE KUPASI'NDA AVANTAJI KAPTI

POYRAZIN KIZLARI TÜRKİYE KUPASI'NDA AVANTAJI KAPTI HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda ilk tur maçları başlarken, Bursa Büyükşehir Belediyespor, ilk maçında s...

NİLÜFER BELEDİYE FSK’DAN 10’DA 10

NİLÜFER BELEDİYE FSK’DAN 10’DA 10 Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü (FSK), Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. hafta maçında rakibi Mustafakemalpaşaspor’...

BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI OLİMPİYAT YOLCUSU

BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI OLİMPİYAT YOLCUSU Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları yine Olimpiyat sahnesinde olacak.

BAŞARILI SPORCULARDAN BAŞKAN ERDEM’E ZİYARET

BAŞARILI SPORCULARDAN BAŞKAN ERDEM’E ZİYARET Bocce (Volo) Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda başarılı olan sporcular ile Softbol Türkiye Şampiyonu Akçalar Spo...

POYRAZIN KIZLARI’NIN TÜRKİYE KUPASI’NDAKİ KONUĞU GÖRELE BELEDİYESPOR

POYRAZIN KIZLARI’NIN TÜRKİYE KUPASI’NDAKİ KONUĞU GÖRELE BELEDİYESPOR HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası müsabakalarında start veriliyor. 6 ekibin yer alacağı ilk turda Bursa Büyükşehi...

NİLÜFER’İN SULTANLARINDAN BEŞİKTAŞ GALİBİYETİ

NİLÜFER’İN SULTANLARINDAN BEŞİKTAŞ GALİBİYETİ Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş Ayos’u 3-1 yenerek, Vodafone Sultanla...

KÜBRANUR ŞAHAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA

KÜBRANUR ŞAHAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor ikinci yarı öncesinde kadrosuna Küb...

GÖLYAZI’DA ORYANTİRİNG YARIŞLARI

GÖLYAZI’DA ORYANTİRİNG YARIŞLARI Nilüfer Belediyesi, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Oryantiring Federasyonu tarafından organize edilen Bursa...

NİLÜFER SPOR GOL OLUP YAĞDI

NİLÜFER SPOR GOL OLUP YAĞDI Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup’ta mücadele eden Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, deplasmanda karşılaştığı g...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2052

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2224

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2790

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:6028

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:304

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:384

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:782

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:398

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.