Anasayfa Video Galeri Foto Galeri Haber Ara Önemli Telefonlar Nöbetçi Eczaneler Künye İletisim
Mudanya Habercisi

ESNAF ODASI BAŞKANITarih 20 Şubat 2022, 19:05 Editör: Editör

ESNAF ODASI BAŞKANI"ELEKTRİK FATURALARI KİRAYI GEÇTİ"

Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU yapılan yüzde 127’lik zam sonrasında yüksek elektrik faturaları ve girdi maliyetleri hakkında açıklama yaptı.

 

Esnaf Başkanı Abdulazizoğlu konu hakkında, * Elektrik faturaları esnafın kira bedellerini geçmiş, dayanılmaz olmuştur. Cumhurbaşkanımızın elektrikte indirim açıklaması esnafımızı umutlandırmıştır. Yapılması açıklanan indirimin yanında kademeli tarife esnaflarımız için en az 800  kilovat saat sonrasını kapsamalıdır. Koronavirüs pandemi kısıtlamalarından büyük darbe yiyen esnaflarımız geçen zaman içinde sırtındaki yüklerden dolayı belini doğrultamamıştır.

Kolaylık sağlanmazsa  esnafımız mevcut SGK, Vergi  yapılandırmalarına kaynak ayıramayacak durumdadır.

Kur artışıyla birlikte sadece elektriğe değil mazot ve doğalgazla birlikte esnaflarımızın kiralarında da ciddi artışlar meydana gelmiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi ekmeğini alın teri ile kazanan esnaflarımız devletimizin yanındadır. Brent petrolün varil fiyatı 90 doları gördü ve kısa aralıklarla 90 dolar sınırını da aştığının farkındayız lâkin esnaflar olarak tahammül sınırlarını zorluyoruz. Talebimiz hiç değilse belli bir süreliğine de olsa esnafın elektrik faturalarına uygulanan KDV’nin de yüzde 1 seviyesine çekilmesidir.

Esnaflarımız fiyat artışlarından yana değil. Fiyat artışlarında esnafımızın hiçbir inisiyatifinin olmadığının bilinmesini istiyorum. Vatandaşlarımızdan isteğim alışverişlerini esnaflarımızdan yapmaları zincir marketlerin etiket oyunlarına aldanmaması dır.

Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU artan elektrik faturaları başta olmak üzere akaryakıt, kira ve girdi maliyetlerini karşısında esnafın yaşadığı sorunları değerlendirdi. ABDULAZİZOĞLU artan elektrik fiyatlarının esnafın tahammül sınırlarını zorladığını belirterek “Elektriğe yapılan zam oranları yeniden değerlendirilerek esnafa özel bir tarife üzerinde çalışıldığının yetkililer tarafından açıklanması esnafımızı umutlandırmıştır. Fakat beklentimiz daha geniş kapsamlı bir kolaylık sağlanmasıdır dedi.

Yapılan yüzde 127’lik son zamla birlikte esnafın büyük zorluk yaşadığını, elektrik faturalarının altından kalkamadığını söyleyen MESO Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU, yapılması planlanan  indirim açıklamasının yanında esnafa uygulanan kademeli tarifenin ivedi şekilde tüm boyutlarıyla yeniden gözden geçirilerek sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı.

Esnaf Başkanı Abdulazizoğlu;

"Kademeli tarifede kademenin 210 kilovat saate çıkarılması esnafımıza fayda sağlamadı. Talebimiz esnafımıza en az 800 hatta 1000 kilovat saat elektrik tüketimi sonrasında kademeli tarifenin uygulanmasıdır.  Mevcut uygulamanın sınırlarının acilen yeniden gözden geçirilerek esnaflarımız için en az 800  kilovat saat olması gerektiğini tekraren söylüyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımız tarafından müjdelenen elektrik tarife indiriminin de uygulanmasından yanayız.

Koronavirüs pandemi kısıtlamalarından büyük darbe yiyen esnaflarımız geçen zaman içinde sırtındaki yüklerden dolayı belini doğrultamamıştır. Kur artışıyla birliktesadece elektriğe değil mazot ve doğalgazla birlikte esnaflarımızın kiralarında da ciddi artışlar meydana gelmiştir.” dedi.

Esnafımız İçin Görüşmelerimiz Devam Edecek

Limak Uludağ Bölge Müdürü Bilal Özdemir ile yapılabilecek indirimlerle alakalı olarak makamında görüştüğünü vurgulayan Abdulazizoğlu önümüzdeki günlerde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın yapacağı açıklamadan sonra meydana gelen durumun esnaflar açısından ÖZDEMİR ile yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Esnafımız  Yapılandırmasını Ödemek İstiyor

Esnaflara kira bedellerini aşan elektrik faturaları geldiğini vurgulayan MESO Başkanı Abdulazizoğlu yaklaşan vergi, SGK, yapılandırma takvimine dikkat çekti. Açıklamasına “Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi. Biriken borçlar nedeniyle de vergi, SGK yapılandırma takvimi yaklaşan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle elektrikteki zamlar mutlaka yeniden gözden geçirilmelidir. Aksi takdirde bu esnaf mevcut yapılandırmalarına kaynak ayıramayacak.” sözleriyle devam eden ABDULAZİZOĞLU;

 

Talebimiz esnafa özel indirimin yanında bir tarifede uygulanmasıdır. Bu indirim ve tarifelerlehiç değilse belli bir süre bu zamların devletimiz tarafından sübvanse edilmesi gerçekten esnafımızın en büyük beklentisi haline geldi."dedi.

Devletimizin Her Zaman Yanındayız

“Devletimizin yanındayız” vurgusu yapan esnaf başkanı gelinen noktayı iyi analiz ettiklerini fakat dayanılmaz hale gelen elektrik faturaları, akaryakıt zamlarının durumu vahim hale getirdiğine dikkat çekti.

Abdulazizoğlu “Bugüne kadar olduğu gibi ekmeğini alın teri ile kazanan esnaflarımız devletimizin yanındadır. Dünya genelinde meydana gelen ani fiyat artışlarını dikkatle takip ediyoruz. Brent petrolün varil fiyatı 90 doları gördü ve kısa aralıklarla 90 dolar sınırını da aşmaktadır. Ve biz petrol, doğalgaz ithal eden bir ülkeyiz lakin özellikle elektrik fiyatları esnafın altından kalkamayacağı seviyeleri epey geçmiş durumda ve bu sıkıntılarımızın bir şekilde hafifletilmemesi durumunda küçük esnaf için gelecek günler iyi gözükmemektedir.” dedi.

Kdv İndirimi Memnuniyet Verici Fakat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı'mız kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz." açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Abdulazizoğlu; "Temel gıda da KDV indirimini hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız açısından çok olumlu buluyoruz. Fakat önemli detay maliyet artışlarının devam etmemesidir. Zira girdi maliyetleri bu hızla devam ederse yapılan KDV indirimi anlamını yitirecektir. Talebimiz hiç değilse belli bir süreliğine de olsa esnafın elektrik faturalarına uygulanan KDV’nin de yüzde 1 seviyesine çekilmesidir.” diyerek elektrik faturalarında kdv’nin indirilmesini talep etti.

Esnaflarımız Fiyat Artışlarından Yana Değil

Vatandaşlara seslenen Abdulazizoğlu  her zaman vatandaşın yanında olan küçük esnafın zor günler yaşadığını hatırlatarak vatandaşlardan alışverişleri küçük esnaftan yapmalarını zincir marketlerin etiket oyunlarına gelmemelerini isteyerek  üst üste gerçekleşen fiyat artışlarında esnafın hiçbir inisiyatifinin olmadığının bilinmesini istedi.



  |  Bu haber 1116 defa okunmuştur.

eski manset  KATEGORİSİNDEN HABERLER

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI

PANDEMİ EL BECERİLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI Yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen Covit 19 salgını nedeniyle günlerce sokağa çıkılmadığı dönemde birçok insanın içi...

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU

MUDANYALI MİNİKLER DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE MORAL OLDU Depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardımlaşma seferberliğine Mudanyalı çocuklar da katıldı. Bursa Büyü...

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR

TIRIN ALTINA GİREN ARAÇTAN YARALI ÇIKTILAR Mudanya Tirilye İstikametine giden otomobil karşısına çıkan ekskavatör taşıyan tır ın altına girdi. Mucize eseri ot...

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ?

YARDIMA MI GELİYORSUNUZ İŞGALE Mİ? Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Millennium Challenge 2002 tatbikatını hatırlatarak Türkiye’nin tuzağa çekil...

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI

CÜNEYT SOYLU KONGREDE GÜVENİN KARŞILIĞINI ALDI Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Olağan Genel Kurulunda tek liste ile...

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA

2023 YILI FİTRE MİKTARI 70 LİRA Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı en az 70 Lira olarak açıkland...

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU

POYRAZIN KIZLARI ZİRVEYE TUTUNDU Kadınlar Hentbol 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden ve liderlik koltuğunda yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespo...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST, 9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAMAST,  9 YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast Mudanya’mızın 2022 yılına dair Mudanya'da yapılacağına dair verilen ...

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

100. YILINDA GÖÇ YOLLARINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI Mudanya’da 2015 yılında faaliyete geçen Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği Yürütme Kurlu, Türk-Yunan Nüfu...
HAKKI OVATMAN HAKKI OVATMAN
YILIN YENİSİ HOŞ GELDİN

HAVA DURUMU

NÖBETÇİ ECZANE

Mudanya Nöbetçi Eczane


Tüm fotoğraflar

  MUDANYALI KARATECİLER KUŞAKLARINI YENİLEYEREK TERFİ ETTİLER
 

MUDANYALI KARATECİLE

İzlenme:2028

   
  GİRİTYALILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
 

GİRİTYALILAR HÜNERLE

İzlenme:2200

   
  MUDANYA CAFER YENER İLKOKULU POLONYA’YI FETHETTİ
 

MUDANYA CAFER YENER

İzlenme:2750

   
  RAMAZAN ETKİLİKLERİ
 

RAMAZAN ETKİLİKLERİ

İzlenme:5986

   

Tüm videolar

  İYİ PARTİ ERKAN CAN ADAY ADAYLIK AÇIKLAMASI
 

İYİ PARTİ ERKAN CAN

İzlenme:292

   
  MİLLET KÜTÜPHANESİ ARTIK 24 SAAT AÇIK
 

MİLLET KÜTÜPHANESİ A

İzlenme:378

   
  BURSA’DA TRAFİK, YAYALARA GÖRE TASARLANIYOR
 

BURSA’DA TRAFİK, YAY

İzlenme:778

   
  TAVUK DÜNYASI MUDANYA’DA AÇILDI
 

TAVUK DÜNYASI MUDANY

İzlenme:388

   
  •  
  •  

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Mudanya Habercisi
© 2015-2016. Tüm hakları saklıdır. Sitemiz, Mudanya Gazeteciler Derneği üyesidir.
İnternet sitemizdeki yazı, resim, video ve haberlerin kaynak gösterilmeksizin yayınlanması yasaktır.
Yazı, haber ve yorumlardaki düşünce ve görüşler yazarını bağlar. Tüm hakları saklıdır.